Marcel Pavel, invitat la ”Round Table București”

feb. 14th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 18 februarie 2016, de la ora 19.00, va continua cel de-al doilea sezon al spectacolelor – conferință moderate de Valentina Sandu – Dediu, reunite sub titlul de ”Round Table București”. Invitatul special al serii de joi va fi Marcel Pavel, solist, instrumentist și compozitor remarcat în ultimii 25 de ani atât pe scenele muzicii pop, cât și pe scenele consacrate ale muzicii clasice. Dialogul purtat cu Valentina – Sandu Dediu va fi completat de momente artistice – surpriză în cadrul cărora vor concerta Marcel Pavel și invitații săi. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe. Evenimentul va avea loc în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar publicul din țară poate urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro. AgențiadeCarte.ro este partener media al proiectului.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, după o rezervare solicitată la adresa de e-mail round.table.bucuresti@gmail.com

Publicul bucureștean va fi invitat în perioada imediat următoare să ia parte la două astfel de întâlniri avându-i în prim plan pe violoncelistul Marin Cazacu (25 februarie) și criticul literar și eseistul Dan C. Mihăilescu (3 martie).
Marcel Pavel s-a născut în anul 1959 în localitatea Independența din județul Galați, într-o familie de muzicieni – tatăl său fiind violonist, i-a acordat primele noțiuni de muzică. Artistul și-a manifestat aspirațiile pentru muzică încă de la vârsta de trei ani când a început să experimenteze cu instrumente de percuție, iar la vârsta de șase ani a început studiile muzicale.

În clasa a patra, Marcel Pavel s-a înscris la Școala de Muzică și Arte Plastice din Câmpulung Mușcel studiind violoncelul și pianul. A absolvit Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești, iubind foarte mult stilurile de muzică rock și jazz-rock, așa cum este descris în biografia sa. Este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la secția Canto clasic. Pe lângă activitatea concertistică în calitate de solist, în prezent Marcel Pavel este compozitor și instrumentist, cunoscând chitara-bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuția.
Începând cu anul 1981, a susținut numeroase turnee naționale și internaționale în țări precum Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franța, Elveția, Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

În urma experienței cumulate prin activitatea muzicală susținută, în plan național a devenit cunoscut o dată cu lansarea melodiei „Frumoasa mea”, compusă de Ovidiu Komornik, lucrarea care dă și titlul albumului vândut în peste 250.000 de exemplare pentru care a primit Discul de Platină.

Marcel Pavel a lansat până în prezent 8 albume, cel mai recent fiind „Very Classic”, pe care a imprimat 26 de melodii din repertoriul muzicii clasice și pop-clasic – Angela Gheorghiu fiind invitată specială, alături de care a înregistrat piesa „The Prayer”.

A obținut numeroase premii, printre care: Diploma de exelență din partea TVR pentru rolul avut în istoria Televiziunii Române (2006), Diploma „10 pentru România” cu nominalizarea la categoria „Cel mai bun interpret vocal” din partea televiziunii Realitatea (2005), Premiul „Cel mai bun album pop” („Te vreau lângă mine”) din partea „Premiilor Muzicale Radio România” (2003), „Cea mai bună voce masculină” (2002), „Cel mai bun debut” din partea „Premiilor Industriei Muzicale” (2001), Premiul „Vocea anului” al Editurii Actualitatea Muzicală, (Revistă bilunară editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România).

Mai multe informații despre Marcel Pavel, pe site-ul oficial marcelpavel.com.

Cel de-al doilea sezon Round Table București se va desfășura în Sala de Operă a Conservatorului Bucureștean, renumită pentru calitățile sale acustice deosebite, cu o scenografie nouă ce cuprinde mobilierul LEM’S, creat de designeri români. Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN.

La eveniment, intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile. Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri susținută de Organizația Somelierilor din România și Domeniul Vlădoi, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol – conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Primul eveniment al sezonului 2 a fost dedicat coregrafului și managerului cultural Cosmin Manolescu.

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică, Exces Music, magazinele de mobiler LEM’S, Radio România Cultural, Radio România Muzical, EnjoyTV.ro,Organizația Somelierilor din România, Domeniul Vlădoi, Asociația Pro Valores,Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: SapteSeri, Observator Cultural, LiterNet, Agentia de Carte, Garbo.ro, Calendar Evenimente, Librăriile Humanitas, Bucureșteni.ro, Judy Florescu, Capital Cultural, Online Gallery, Romanian Global News.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro