Lansare de carte: ”Ștefan Bertalan: Emigrarea interioară” de Erwin Kessler, la Muzeul de Artă Timișoara

feb. 22nd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 25 februarie 2016, ora 18.00, la Palatul Baroc din Piața Unirii nr. 1 (Sala Baroc), Muzeul de Artă Timișoara organizează lansarea de carte ”Ștefan Bertalan: Emigrarea interioară” de Erwin KESSLER, Editura Vellant şi Fundaţia MARe, 2015.

Volumul a fost publicat în 2015, la un an după moartea maestrului Bertalan și se concentrează pe una dintre perioadele de exasperare existențială acută ale artistului – aceea petrecută la Sibiu, între plecarea sa din Timișoara (1982) și emigrarea în Germania (1985).

Alături de textul critic semnat de Kessler, volumul cuprinde două interviuri pe care autorul le-a luat fiilor artistului, Sebastian și Lou Bertalan, precum și o mărturie a celui mai apropiat prieten și colecționar al operei lui Bertalan – Sorin Costina. Cartea este ilustrată de desenele lui Bertalan realizate în perioada amintită.

Evenimentul face parte din seria de manisfestări dedicate expoziției Ștefan Bertalan – Timișoara și avangarda artelor europene, aflată pe simezele Muzeului de Artă Timișoara în perioada 28 ianuarie – 10 martie 2016.

Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro