Gala Tânărului Actor- HOP, ediția a XIX-a

feb. 8th, 2016 | By | Category: Postcard

Uniunea Teatrală din România a trimis, pe adresa de e-mail a AgențieideCarte.ro, un comunicat de presă prin care anunță o nouă ediție a Galei Tânărului Actor- HOP.

”Gala HOP, dedicată promovării tinerilor actori, absolvenți ai facultăților de profil, se va desfăşura și anul acesta la Costineşti. Evenimentul este organizat de UNITER împreună cu Vox Maris Grand Resort Costineşti şi finanţat de Ministerul Culturii.

Ultimele trei ediţii ale Galei (2013-2015) s-au aflat sub direcţia artistică a regizorului RADU AFRIM. Au fost trei ani spectaculoşi, cu energii constructive, s-au rescris personaje, actorul a devenit el însuşi spectacol, au fost show-uri care au impresionat, care au schimbat concepţii şi au demitizat idei. Au fost trei HOP-uri trecute cu brio de tinerii actori care au înţeles perfect importanţa tonusului în care s-au desfăşurat discuţiile şi repetiţiile cu Radu Afrim: „libertate absolută, ignorarea limitelor, imaginaţie, creativitate, mobilitate.”

În 2016 direcţia artistică a evenimentului este preluată de MIKLÓS BÁCS, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj.

Pedagog foarte apreciat de studenți, Miklós Bács este membru al corpului profesoral fondator al şcolii de teatru  clujene (1991) şi al secţiei maghiare (1992), coordonatorul a cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române şi iniţiatorul festivalului studenţesc „Galactoria” în 2004.

Mulţumim, RADU AFRIM pentru trei ani de adevărat spectacol la Gala HOP şi îi urăm succes lui MIKLÓS BÁCS şi bun venit în casa teatrului tânăr de la Costineşti.

Vom reveni cu informaţii noi despre ediţia din acest an a Galei Tânărului Actor – HOP.

UNITER ”

Număr de vizualizări :728


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro