Conferință de presă la ICR: Participarea românească la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2016

feb. 8th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 9 februarie 2016, de la ora 12.00, la sediul său (Aleea Alexandru nr. 38, București), Institutul Cultural Român organizează o conferință de presă pe tema participării românești la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (Berlinale).

Alături de Radu Boroianu, președintele ICR, la întâlnire vor fi prezenți criticul de film Mihai Fulger, regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Anamaria Antoci, actrița și scenarista Alina Grigore și actorul Robi Urs – din echipa și distribuția filmului Ilegitim, precum și actrițele Iulia Ciochină și Cosmina Stratan.

Lungmetrajul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru, va fi proiectat în cadrul secțiunii Forum a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin,ajuns la a 66-a ediție, este al doilea festival ca importanţă şi mărime în Europa după Festivalul de Film de la Cannes. Palmaresul cinematografiei românești la Berlinale include trofeele Ursul de Aur, pentru lungmetrajul Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer (2013), pentru scurtmetrajul O zi bună de plajă, regia Bogdan Mustață (2010) și pentru scurtmetrajul Un cartuș de kent și un pachet de cafea, regia Cristi Puiu (2004) și Ursul de Argint, pentru lungmetrajele Aferim! în regia lui Radu Jude (2015) și Eu când vreau să fluier, fluier regizat de Florin Șerban (2010).

Număr de vizualizări :969


2 Comments to “Conferință de presă la ICR: Participarea românească la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2016”

  1. Ioana spune:

    Sa speram ca vor urma si alte trofee!

  2. Ioana spune:

    Sa speram ca vor urma si alte trofee!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro