Brândușa Răileanu- “Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume”

feb. 11th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului Brândușa Răileanu- “Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume”.

ISBN 978-606-760-035-3; 978-606-760-037-7; 978-606-760-036-0; 978-606-760-034-6
Editat de Lidia Vianu.

Die Gedanken sind frei

„Cu patru zile mai mare decât T.S. Eliot și cu doisprezece ani mai tânăr decât Brancusi, Dimitrie Ghiață s–a născut în Regatul României. A pictat sub comunism de parcă nu ar fi existat comunism. S–a însurat cu Aurelia—creatoare de tapiserii la fel de libere de orice compromis cu ideologia totalitarismului. România a căzut sub comunism în anul 1944, când amândoi se aflau nel mezzo del camin.

Contemporary Literature Press publică astăzi 4 volume retrospective despre opera lor. Aceste volume cuprind nenumărate picturi și tapiserii extraordinare—adevărate miracole de forță și culoare. Din ele se desprinde imaginea adevărată a României: așa cum a fost și mai este încă.

Publicăm mare parte din opera lor—împreună cu documente edificatoare pentru viața lor—cu un scop. Desigur, imaginația lor frumoasă ar fi fost un motiv suficient. Sperăm, însă că, pe lângă ea, cititorul va percepe frumusețea și verticalitatea vieții lor—eleganța acestor două inteligențe prizoniere în „coșmarul” istoriei, cum l–a numit James Joyce.”- Lidia Vianu

Brândușa Răileanu: Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume, editat de Lidia Vianu, se lansează oficial la data de joi 11 februarie 2016, dar ea poate fi consultată și descărcată din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/dimitrie-aurelia-ghiata.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro.

Număr de vizualizări :892


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro