Adrian Laie expune ”B(rush) Movement”

feb. 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marţi, 9 februarie 2016, de la ora 19.00, la galeria de artă contemporană The Art of Living (str. Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură ”B(rush) Movement”, semnată Adrian Laie. Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 09-23 februarie 2016.

“Dintotdeauna, contemporaneitatea în artă a ridicat probleme majore de comunicare, interpretare şi percepţie a ideii şi mesajului, transmise de autor, prin propriul act artistic. Dilema unui artist este legată de opera sa în raport cu doleanţele publicului, iar de multe ori întâlnim situaţii în care, fie artistul îşi expune arta, fără a ţine cont de părerea critică a celor din jur, fie se detaşează de propriile idei şi expune lucrări pe placul privitorilor.
Dacă ne întoarcem pe firul istoriei artei, ne amintim de lucrări celebre care, la timpul lor, au fost criticate şi chiar cenzurate, iar astăzi sunt considerate capodopere. În trecut, controversate erau lucrările legate de nuditate, sexualitate şi ironii la adresa Bisericii, ca urmare a unor prejudecăţi ale societăţii, în schimb, în zilele noastre, criticile sunt îndreptate, mai degrabă, către noile forme de exprimare în artă ori către compoziţiile considerate monotone şi lipsite de geniu.
Expoziţia B(rush) Movement semnată de pictorul Adrian Laie, cuprinde reprezentări de automobile, temă care poate da naştere unor controverse, datorită temei abordate. Autorul, provoacă astfel privitorul, la un discurs intens al pânzei, în care realitatea prezentă constituie suportul principal al picturii sale, expoziţia încadrându-se perfect în contemporaneitate.
Mai exact, discursul iniţiat de artist se leagă de imaginea automobilului în societatea actuală, ca semn evolutiv şi imperativ în efervescenţa cotidiană, şi totodată se adresează publicului pasionat şi avizat.
O serie din lucrări pare a fi decupată dintr-o selecţie de fotografii, datorită efectului instantaneu, însă, în spatele reprezentării, stă mişcarea pensulei, expresivitatea şi fermitatea pictorului. În celălalt plan, spiritul de observaţie al artistului este atent îndreptat asupra structurilor interne ale imaginilor, fiind foarte interesat de materialitatea compoziţiilor. Artistul este conştient că expresivitatea culorii şi forţa desenului devin o chestiune de exprimare a unei pasiuni, ori în expoziţia B(rush) Movement, Adrian Laie a căutat să manifeste o sinceritate care subjugă privitorul.” (Adina Niculae)

Adrian Laie (n.1980) este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, Secţia Grafică. Este un artist emergent, ale cărui lucrări se caracterizează prin echilibru cromatic, sinceritate şi sinteza realului. Fiind la bază grafician, pânzele sale sunt atent lucrate, punând accent pe detaliile desenului şi volumelor, eliminând trucurile iluzioniste pentru a spori sugestia emotivă.

Număr de vizualizări :1015


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro