„Interludii – în cheie fotografică“, expoziție de fotografie, la Institutul Cultural Român

feb. 28th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 2 martie 2016, de la ora 18, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc vernisajul expoziției „Interludii – în cheie fotografică“ semnată de Cornel Brad. Alături de artistul fotograf, la eveniment vor lua cuvântul Radu Boroianu, președintele ICR, împreună cu personalități ale vieții culturale și reprezenți ai instituțiilor statului. Accesul publicului la vernisaj este liber. Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-28 martie 2016.

Expoziția reunește o selecție de portrete ale unor soliști, dirijori, instrumentiști și dansatori participanți la ediția din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu“, incluse în albumul omonim apărut la Editura Igloo Media. Albumul, prefațat de violonistul Alexandru Tomescu, cuprinde imagini surprinse între repetiții și concerte, în principal în culisele sălilor de spectacol. La vernisaj va fi proiectat un film de prezentare a lucrării, realizat de artistul vizual Mihai Cucu, cu o coloană sonoră semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Proiectul a mai fost itinerat la reprezentanțele ICR de la Berlin, Viena și Londra, precum și la galeria NeoGalateca din București.

Cornel Brad (n. 1974) a lucrat ca librar, editor și manager de proiecte de protecția mediului, înainte de a de a realiza că pasiunile sale cele mai profunde sunt fotografia, muzica și oamenii.  Accesul în culisele celei de-a XXI-a ediții a Festivalului „George Enescu“ de la București i-a oferit prilejul să-și împletească aceste pasiuni. Fotografiile sale au fost publicate în AdevărulAspen IdeaDecât O RevistăIglooObservator CulturalLa Terasse și AgriPlus, National Geographic și se află în colecții particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Rusia și SUA.

„Este extraordinar să fotografiez muzicieni pentru că ei par a fi simpli oameni, însă au puterea de a face instant camera de fotografiat proiector de vise, creuzet de timp și arhivă de sentiment. Am fotografiat oameni în culisele festivalului, în timpul repetiţiilor, al pauzelor, al sfârşiturilor de concerte, între părţile muzicale. Am fotografiat «între» şi «în», şi explic astfel titlul cărţii (…) Acolo, în anticamerele revenirii la viaţa zgomotului pământesc.“ – Cornel Brad

icr.ro/pagini/interludii-in-cheie-fotografica-expozitie-de-fotografie-de-cornel-brad

Număr de vizualizări :1525


One Comment to “„Interludii – în cheie fotografică“, expoziție de fotografie, la Institutul Cultural Român”

  1. Ioana spune:

    Astept cu interes expozitia. Am fost fascinata, de mica, de expresivitatea actorilor. Acum am aflat ca cineva a reusit sa surprinda in fotografie acesta putere, de a transmite si de hrani un vis. Ne vedem acolo!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro