„Femeia… ieri și azi” – concert Virgil Ianțu cu Big Band-ul Radio

feb. 25th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 3 martie 2016, ora 19.00, la Sala Radio, Virgil Ianțu, alături de Big Band-ul Radio – dirijat de Ionel Tudor – vă invită la un eveniment special, dedicat în special femeilor, sărbătorite la început de primăvară.

Sub titlul „FEMEIA… IERI și AZI”, Virgil Ianțu propune fanilor săi o colecție inedită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul – Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire – Dan Spătaru, Ce bine că ești – Nicu Alifantis, Dor de viață – Aura Urziceanu, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani ca Dacă-ai ști – Direcția 5, Găsește-mi loc – Ștefan Bănică Jr, Vreau o minune – Holograf, Mi-e dor de tine – Mălina Olinescu, Pleacă – Vunk Ft Antonia, Praf de stele – Vița de vie, Nu am chef azi – Vama Veche sau Eu vara nu dorm – Connect-r.

Despre albumul său “Ieri si Azi”, care stă la baza concertului de la Sala Radio, Virgil Ianțu afirmă: Acest album este o mică istorie a muzicii românești, o colecție frumoasă care sper să placă. Nu are un public țină anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună și poate fi ascultat și de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar și de către cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis.”

Concertul de la Sala Radio are ca punct de pornire proiectul muzical lansat de Virgil Ianțu în februarie 2014 – intitulat “Ieri si Azi” – care a însemnat un turneu național și un album cu același titlu. „Ieri si Azi” reprezinta o serie de piese românești, compuse în stiluri și în perioade diferite, reunite într-o colecție de melodii swing realizată de George Natsis și Adrian Despot.

Virgil Ianțu este un artist cu peste 20 de ani de formare, un profesionist al muzicii din România. După 1990, a devenit student al Universității Naționale de Muzică București și membru al Corului Madrigal, iar la scurt timp a susținut  un solo la Westminster Abbey – Londra, în prezența lui Yehudi Menuhin.

În 1994, a intrat în grupul The Fifties, iar în paralel a continuat să cânte în Corul Madrigal. În 2013, Virgil Ianțu a lansat primul album solo, prin care a adus un omagiu muzicii românești de calitate. Albumul prezintă exclusiv piese care au marcat generații de fani ai muzicii românești, reorchestrate în maniera swing-jazz cu o orchestră de 25 de muzicieni, pe partituri semnate de George Natzis.

În prezent, concertele lui Virgil Ianțu sunt prezentate alături de membrii Big Band-ului Radio, coordonați de Sebastian Burneci.  Acesta este admirat de public drept unul dintre cei mai buni instrumentiști și inspirați improvizatori, remarcându-se în extrem de multe proiecte locale și internaționale în ipostaze de trompetist, autor de teme și aranjor.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro