”100 de ani de DADAISM”, la Suceava

feb. 23rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 26 februarie 2016, ora 12.00, în Sala de Artă a Bibliotecii Bucovinei, Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera”, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, Colegiul Naţional de Informatică « Spiru Haret », în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România- filiala Iași, organizează evenimentul ”100 de ani de Dadaism (literatură, artă plastică, muzică, idei, moravuri, loviluţii, Ţara Dada)-DADA  ESTE  INSESIZABILĂ”. Prezintă : Angela FURTUNĂ, Cătălin CHIFAN.

În Program :

Film : CRONICILE DE LA ZÜRICH. CAFÉ VOLTAIRE. TRISTAN TZARA ETC.

Premiul I la Festivalul Costineşti, 1996, Premiul al II-lea la Festivalul Naţional Documentar, Muzeul Cotroceni, Marele Premiu Mediafest 1996, Premiul Special al Juriului din partea Asociaţiei televiziunilor profesioniste din România 1997, film sponsorizat de Asociaţia Prohelvetia, Schimburi culturale Est-Vest.

Muzică : DADA ŞI MUZICA

(Centre Pompidou)

VOCI DADA : Tristan Tzara, Richard Huelsenbeck, Hans Arp, Marcel Duchamp, Kurt Schwitters, Raoul Hausmann.

LOVILUŢII ŞI MORAVURI :  Despre NUNU în ŢARA DADA

Evenimentul celebrează 100 de ani de la inaugurarea Cabaretului Voltaire și nașterea mișcării Dada la Zürich, pe 5 februarie 1916. De asemenea, evenimentul celebrează împlinirea a 120 de ani de la naşterea scriitorului român Tristan Tzara (16 aprilie 1896, Moineşti – 25 decembrie 1963, Paris), cofondator al mişcării culturale dadaiste, care a condus la o revoluţie majoră în artele plastice şi literatura universală.

Număr de vizualizări :948


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro