Ziua Culturii Naționale la Roma

ian. 11th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 15 – 17 ianuarie 2016, vor avea loc la Roma două evenimente culturale și literare dedicate Zilei Culturii Naționale și comemorării poetului national al românilor, Mihai Eminescu. Ambele evenimente sunt organizate în parteneriat de către Asociația Culturală Direcția 9, condusă de scriitorul Adrian Suciu și Cenaclul de la Roma, condus de scriitorul Valeriu Barbu, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Participă scriitori și traducători cunoscuți atât din România cât și din Italia. Organizatorii promit că va fi o sărbătoare a limbii și literaturii române pentru românii traitori în Italia.

Vineri, 15 ianuarie 2016, orele 17.30-20.30, la Casa Delle Associazioni Regionali ( Parioli, via Ulisse Aldrovandi nr.16, Roma), va avea loc ”Serata literară Eminescu- Ziua Culturii Naționale”. Din program: fragmente din viața și opera marelui nostrum poet național, prezentate de cître scriitori invitați din România și scriitori din Cenaclul de la Roma, expuneri pe teme culturale, momente musicale… Intrarea este liberă!

Duminică, 17 ianuarie 2016, orele 12.00, la Via del Colle della Lite 31/a, 00132, Roma, Metro C- Pantano, va avea loc evenimentul ” Poezia Vie la Roma”. Invitați din România: Cristina Berinde, Ciprian Chirvasiu, Marius Dumitrescu, Adrian Suciu, Irina Țurcanu, Marie Vrânceanu împreună cu toți membrii Ceneaclului de la Roma.  Intrarea doar pe bază de înscriere la tel: 3808912125/ email: valeriudgb@gmail.com

Cu această ocazie, Asociația Culturală Direcția 9 va realiza o importantă donație de carte și publicații culturale în beneficiul tinerilor din diaspora românească și va deschide colaborări directe cu scriitorii din diaspora, în scopul întăririi identității naționale prin limba și literatura română.

Număr de vizualizări :1213


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro