Teatrul Odeon intră în anul 2016 cu un spectacol copleșitor despre emanciparea femeii: „Eu. O casă de păpuși”

ian. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 16 ianuarie și vineri, 22 ianuarie 2016, la ora 19:30, spectacolul „Eu. O casă de păpuși„, o adaptare modernă a capodoperei lui Henrik Ibsen, intră în anul 2016 cu două reprezentații la Teatrul Odeon. Eroină ce precede femeia modernă, Nora decide să evadeze din „casa de păpușiîn care fusese închisă întreaga viață, lucru de neconceput în mentalitatea epocii: Casa noastră n-a fost niciodată decât o casă de păpuși. Eram păpușasoție, după cum la tata fusesem păpușacopil. Iar copiii noștri au fost, la rândul lor, păpușile mele. Asta a fost casnicia noastră.La peste 130 de ani de la premiera piesei de teatru care a deschis calea emancipării femeii, montarea de la Teatrul Odeon, semnată Carmen Lidia Vidu, continuă să stârnească întrebări, într-o lume în care Nora nu mai este o raritate, ci este prezentă în tot mai multe dintre noi.

Sâmbătă, 16 ianuarie și Vineri, 22 ianuarie 2015

Teatrul Odeon, Sala Studio, ora 19.30

Spectacol extrem de personal cu o atmosferă hipnotică, agresivă dar și poetică.

Eu, o casă de păpuși

Regia: Carmen Lidia Vidu

Actrița: Aura Călărașu

Soprana: Cătălina Antal

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica (origlinală, compusp și înregristrată):Ovidiu Chihaia

Video: Cristina Baciu

Text: un scenariu bazat pe piesa “Nora”, autor Ibsen

Teaser: youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer: youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog: eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Cumpără bilete on-line: bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=110

Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), între orele 11.30 – 19:00 / 021 314 72 34

“Emoţia grea se adună în straturi adânci, se depune pe nesimţite şi, ca în toate spectacolele regizoarei, ameninţă cu implozia.” (Revista Cultura – Cristina Rusiecki)

“Viziunea regizoarei Carmen Lidia Vidu este complet ieşită din comun, din limite, din tipare.

Reuşeşte realizarea unui show multimedia captivant cu videoproiecţii pe corpurile artistelor, muzică instrumentală rock originală marca Ovidiu Chihaia, combinată inedit cu vocea sopranei Cătălina Antal şi o coregrafie discretă creată de Ioana Marchidan.” (Ileana Andrei)

“Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu.” (Raluca-Simona Uluiteanu)

“Dacă până la această premieră, nu văzusem un recital actoricesc care întrece cu mult tiparul “şcolii de teatru”, îndrăznesc să spun că aici am asistat la o “lecţie deschisă” de artă actoricească.” (Dragos N. Savu)

“O poveste grea, apasatoare pe care am trait-o atit de intens incit la final eram fericita. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand.” (Ozzy.ro)

“Spectacolul “Eu. O casa de papusi” cuprinde un show multimedia extraordinar, care imbinat cu textul si muzica piesei este EPIC. Fiecare imagine si joc de efecte iti captiveaza privirea si iti mentine atentia pe toata durata spectacolului. Am ramas profund impresionata de modul in care tehnologia a fost folosita in piesa si capacitatea ei de a face dintr-un text care iti atinge inima, sa-ti ajunga la suflet.” (frunzaresc.eu)

“Actrița Aura Călărașu  a reușit, prin interpretarea-i magică, să scoată la suprafață temeri și sentimente pe care credeam că le păstrez bine închise în suflet. M-am trezit pusă față în față cu lupta interioară a personajului lui Ibsen, care părea a fi chiar lupta mea interioară.” (Simona Ioniță- simonaionita.blogspot.ro/ )

Spectacolul ”Eu. O casă de păpuși” este prima producție în premieră din proiectul Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Număr de vizualizări :1079


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro