Programul de burse și rezidențe al Institutului Cultural Român în 2016

ian. 29th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 2 februarie 2016, la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează o conferință de presă pe tema programului de burse și rezidențe derulat de ICR în acest an.

Vor fi prezentate bursa Woodrow Wilson, acordată în cadrul parteneriatului cu Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, rezidențele pentru traducători în formare, organizate în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Mogoșoaia, bursele pentru traducători profesioniști din limba română, bursele „Constantin Brâncuşi“ şi „George Enescu“ acordate artiștilor români la Cité Internationale des Arts de la Paris, bursele pentru românii din afara țării, bursele pentru cercetători străini, bursele de cercetare și documentare destinate  jurnaliştilor culturali străini, bursele „Lucian Blaga“ și  „Ion Mincu“ adresate cercetătorilor și profesioniștilor din România.

La conferința de presă vor fi prezenți Radu Boroianu, președintele ICR, Cristian Petcu, directorul Direcției Programe Interne a ICR, David Andrew Kenneth (SUA), beneficiar al programului de  rezidențe pentru traducători în formare și Ana Mohonea (România), arhitectă, bursieră „Ion Mincu“ în perioada octombrie-decembrie 2015.

Reprezentanții mass media sunt rugați să confirme participarea la conferința de presă la tel. 031 7100 622 sau la adresa biroul.presa@icr.ro.

Număr de vizualizări :1048


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro