Filarmonica „George Enescu” onorează Ziua Culturii Naționale cu patru concerte

ian. 9th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 13-16 ianuarie 2016,  Filarmonica „George Enescu” onorează Ziua Culturii Naționale cu patru concerte. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul concertelor.

„Filarmonica George Enescu dedică Zilei Culturii Naționale concertele de miercuri, 13 și joi, 14 ianuarie 2016, dar și concertul de sâmbătă, 16 ianuarie“, a declarat Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii George Enescu.

Chiar dacă fac parte din seria de concerte în abonament, vocal-simfonicele de miercuri, 13 și joi, 14 ianuarie 2016, ora 19.00, capătă o importanţă sporită datorită poemului coregrafic Luceafărul de Eugen Doga, care leagă muzica de poezia eminesciană şi care va deschide programul celor două seri în care, pe scenă se vor afla Orchestra şi Corul Filarmonicii, dirijorul Iosif Ion Prunner şi fagotistul Adrian Jojatu.

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, tot de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, actorul Doreș Vișan şi flautistul Ion Bogdan Ștefănescu propun un recital extraordinar „Mihai Eminescu, om, geniu și poet divin“. În program, poezii de Mihai Eminescu și lucrări de Doina Rotaru, Horaţiu Rădulescu, Theodor Grigoriu, Violeta Dinescu, Ion Bogdan Ştefănescu.

Vineri, 15 ianuarie 2016, spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“ organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“ şi TVR, îi va avea ca protagoniști pe Grigore Leșe şi invitații săi. Demonstrațiile de virtuozitate vocal-instrumentală vor alterna cu momente lirice susținute de actorul Ion Grosu, care va recita versuri din opera lui Mihai Eminescu. Spectacolul prezentat de Cătălin Sava (TVR), va fi transmis in direct de TVR şi de reprezentanţele ICR de la Istanbul, Stockholm, Londra şi Roma. Accesul în sală este permis până la ora 18.45.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Pentru concertul spectacol „La porțile ceriului“ prețurile biletelor sunt cuprinse între 55 și 65 de lei.

Număr de vizualizări :1052


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro