Expoziția omagială dedicată lui Riccardo Licata, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia

ian. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 8 ianuarie 2016, ora 18.00, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia vă invită la vernisajul expoziției de grafică dedicată lui Riccardo Licata, eveniment ce va avea loc în Noua Galerie situată în Cannaregio 2211 ‒ 30121 Veneţia.

Omagiul maestrului Riccardo Licata va fi adus prin prezentarea unei selecții de lucrări aparținând unor artiști consacrați precum Luisa Asteriti, Junko Hoshino, Alix Manchet, Giusi Naletto, Micaela Sarain, Rodica Tănăsescu.

Riccardo Licata s-a născut la Torino în 1929 și a murit la Veneția în 2014, trăind la Paris, Roma şi Veneția. A fost profesor la École des Beaux-Arts din Paris, ca succesor al futuristului Gino Severini. La Veneția a fost fondatorul Școlii Internaționale pentru Grafică și apoi al Atelier Aperto. Critica de specialitate l-a apreciat ca fiind „un geniu al graficii”, „un experimentalist animat mereu de un entuziasm imens” dar și având „candoare în abordarea noilor materiale, care îl făceau mereu tânăr” (Michele Emmer).

Număr de vizualizări :951


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro