Expoziția ”The Facets of Hyperconnectivity / Faţetele Hiperconectivităţii”, la Galeria ICR Berlin

ian. 12th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 8 ianuarie – 5 februarie 2016, la Galeria ICR Berlin, poate fi vizitată expoziţia colectivă de sculptură şi instalaţie ”The Facets of Hyperconnectivity / Faţetele Hiperconectivităţii”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Many Colors în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Expoziţia de sculptură şi instalaţie The Facets of Hyperconnectivity, curatată de Simona Antoniu, este construită în jurul conceptului de comunicare; lucrările abordează teme precum comunicarea verbală autentică, desfăşurată ȋn spaţiul offline, oralitatea, sondarea psihologică, empatia, intuiția, lumea interioară, cea construită pe repere non-virtuale. În epoca tehnologiei faptul de a fi conectat, de a fi online a devenit un imperativ, indiferent de eficienţa sau calitatea comunicării stabilite astfel. Ceea ce ar fi trebuit să fie un mijloc de comunicare, devine astfel un scop în sine, iar acest aspect aduce cu sine multiple modificări sociale şi culturale. Oralitatea internetului tinde a se substitui culturii tiparului, intervenind în mecanismele de gândire ale omului contemporan, altfel spus determinând un anumit tip de spontaneitate, dar şi de rapiditate echivalentă adeseori cu superficialitatea, ori de comprimare și generalizare a mesajului transmis.

Sunt prezentate lucrări realizate de 9 artişti din România şi Franţa: Adrian Moise Darie Dup, Franz Galo, Gabriel Brojboiu, Georgiana Cozma, Irinel Moldoveanu, Marina Antoniu, Vlad Basarab.

Expoziţia The Facets of Hyperconnectivity a fost prezentată la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, Mogoşoaia, în perioada 10 – 31 mai 2015 şi face totodată parte dintr-un amplu proiect curatorial de artă vizuală desfăşurat de-a lungul a doi ani, care cuprinde o serie de evenimente culturale conexe precum conferinţe, expoziţii de artă vizuală, performance, workshop-uri, audiţii de muzică experimentală şi contemporană.

Proiectul “Faţetele Hiperconectivităţii//The Facets of Hyperconnectivity” se desfășoară  prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 – „Promovarea diversităţii ȋn cultură și artă ȋn cadrul patrimoniului cultural european” – și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Număr de vizualizări :750


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro