Centrul Național al Dansului București anunță reluarea finanțării nerambusabile a programelor și proiectelor în domeniul coregrafic 2016

ian. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

Centrul Național al Dansului București (CNDB) a trimis, pe adresa de e-mail a AgențieideCarte.ro, un comunicat de presă prin care anunță reluarea finanțării nerambursabile a proiectelor și programelor în domeniul coregrafic contemporan.

„Îi invităm pe coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundații și asociații de profil și alte entități de drept public sau de drept privat cu activitate în domeniul dansului contemporan la o dezbatere ce va avea loc pe 27 și 28 ianuarie 2016 , la sala ”Stere Popescu” din Blv. Mărășești nr. 80-82, ora 16.00.

CNDB propune ca în cadrul acestor întâlniri să se rediscute categoriile de finanțare din anii anteriori, și anume finanțarea de producții originale, cursuri, festivaluri, ateliere, proiecte editoriale și mobilitatea artiștilor, a ponderii de importanță a acestora reflectate în sume. Totodată vom încerca să vă punem la curent cu ultimele schimbări referitoare la condițiile de participare la selecție, în conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal.

Propunerile și recomandările artiștilor independenți sunt importante și necesare pentru ca CNDB să poată formula un cadru de finanțare coerent, adecvat și oportun, care să răspundă cât mai multor nevoi ale artiștilor și creațiilor artistice din domeniul dansului contemporan.

Confirmarea de participare la aceste întâlniri profesionale trebuie transmisă Centrului până la 26 ianuarie 2016, ora 13:00, pe adresa office@cndb.ro, cu specificația „Hot Talk finanțări CNDB 2016”, sau telefonic la 021.318.86.76. Persoana de contact este Maria Mora.

***

În 2016, CNDB plănuiește o serie de întâlniri, dezbateri și prezentări. Dezbaterile dedicate procesului de finațare a proiectelor sunt primele din această serie.

După cum se știe, CNDB are misiunea de a gestiona cultura coregrafică contemporană, având rolul de a interacționa cu toţi profesioniştii din domeniul coregrafiei contemporane din țară, de a facilita accesul la resurse materiale – spaţii de cercetare şi repetiţii, sală de spectacole, resurse logistice și de know-how – rezidențe, masterclass, ateliere oferite.”

Alte detalii pe www.cndb.ro

Număr de vizualizări :1049


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro