BEST FILM FEST – Cele Mai Bune Filme ale Anului, a XV-a editie

ian. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

În săptămâna 29 ianuarie- 4 februarie 2016, spectatorii din București și din Cluj vor avea posibilitatea de a vedea sau revedea CELE MAI BUNE FILME ALE ANULUI 2015, la București (Cinema Union) și Cluj (Cinema Victoria).

Best Film Fest – Cele Mai Bune Filme ale Anului, ajuns la cea de-a XV-a editie, este unul dintre cele mai longevive evenimente cinematografice din România, după 1989.

Evenimentul are ca obiectiv celebrarea performanțelor cinematografice, răsplătind în cadrul unui Spectacol de Gală cu Trofeul Best Film Fest cele mai bune filme precum și cineaștii români aleși de presa de specialitate ca fiind cei mai buni în anul care abia s-a încheiat.

Ca la fiecare sfârșit de an criticii de film și jurnaliștii  de specialitate din întreaga țară sunt invitați, în urma vizionării tuturor filmelor care au rulat în România în anul precedent, să voteze:

–  CEL MAI BUN FILM  AL ANULUI 2015

(Din toate filmele care au rulat pe ecranele românești în anul precedent)

–  CEL MAI BUN FILM EUROPEAN AL ANULUI 2015

–  CEL MAI BUN FILM ROMÂNESC AL ANULUI 2015

–  CEL MAI BUN ACTOR  ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC în 2015

–  CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ  ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC în 2015

–  CEL MAI BUN REGIZOR  ROMÂN AL ANULUI în 2015

În urma topurilor alcătuite pe baza voturilor  vor fi desemnați câștigătorii fiecărei categorii. Aceștia primesc câte un Trofeu BEST FILM FEST în cadrul unei Gale care va avea loc în 28 ianuarie 2015, la Cinema Union din Bucuresti, eveniment la care sunt invitate 200 de personalități ale culturii românești, în special din domeniul cinematografiei: regizori, actori, scenariști, critici, producători, distribuitori etc.

Tot în cadrul Galei distribuitorii își vor prezenta în avanpremieră cele mai așteptate filme pe care urmează să le lanseze în 2016.

Retrospectiva BEST FILM FEST – Cele Mai Bune Filme ale Anului 2015 este organizată de Asociația Fabrica de Evenimente cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu distribuitorii și criticii de film din România.

Număr de vizualizări :975


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro