Ansamblul Violoncellissimo, de ziua lui Brâncuși la Bruxelles

ian. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 2 februarie 2016, cu ocazia aniversării in luna februarie a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, renumitul ansamblu Violoncellissimo, creat și condus de Marin Cazacu, va concerta la Bruxelles la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE.

Ansamblul Violoncellissimo – una dintre cele mai spectaculoase și mai performante formații camerale ale României – este format din membri ai Orchestrei Române de Tineret și va fi condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu.

Concertul urmează după cel pe care Orchestra Română de Tineret îl va susține la celebra sală de concerte BOZAR pe 1 februarie, în cadrul unui eveniment special.

Organizatori: Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE în colaborare cu European Artists Management și Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”

Parteneri media Radio România Cultural și Radio România Muzical

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

Ansamblul VIOLONCELLISSIMO

“Arta interpretării violoncelistice ridicată la rang de spectacol!”

Apărut în anul 2000 la iniţiativa renumitului violoncelist  Marin Cazacu, ansamblul Violoncellissimo reunește cei mai performanți violonceliști ai momentului din România.

Creat pentru a deschide un drum nou în promovarea muzicii şi al tinerelor talente, Violoncellissimo explorează limitele imenselor posibilități de expresie muzicală a violoncelului, entuziasmând publicul cu prilejul fiecărei apariții.

Având la activ sute de concerte susținute în Italia, Spania, Portugalia, Macao, Germania, Austria, precum și în multe orașe ale României, la care se adaugă numeroase înregistrări video și audio, Violoncellissimo se mândrește cu două prezențe în cadrul Festivalului Internațional George Enescu în 2001 și 2013.

De asemenea în palmaresul ansamblului Violoncellissimo se află și concerte demne de Cartea Recordurilor, precum cele din 4 mai 2008 și cel din 26 mai 2013 când pe scenă au urcat 60 și respectiv… 100 de violonceliști.

Adjectivele „extraordinar”, „senzational” , „unic” ” seară de neuitat”, care au apărut în presă, au făcut înconjurul lumii muzicale din toate țările în care au concertat muzicienii români.

Repertoriul ansamblului, este foarte divers, cu pronunțate trăsături crossover, fiind alcătuit din piese originale şi transcripţii din foarte multe stiluri, de la baroc la World Music, trecând prin folclor tradițional românesc, pop sau jazz.

Program:

Johann  Schrammel        – March

Tomaso Albinoni             – Adagio

Constantin Dimitrescu – Romanian Dance

Heitor Villa Lobos           – Bachianas Brasileiras no. 1 – Andante

Hans Zimmer/ Cazacu  – „The Pirates of Carabbean”

Astor Piazzolla/Cazacu  – Oblivion and  Libertango

N.Rimski Korsakov         – The flight of the Bumblebee

Mozart /Say/Cazacu      – Alla Turca Jazz

Sabin Pautza( arr)         – The Final Countdown


Număr de vizualizări :1302


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro