Adrian Leonard Mociulschi candidează la funcția de rector al Universității Naţionale de Muzică Bucureşti

ian. 4th, 2016 | By | Category: Postcard

Scriitorul, compozitorul şi lectorul universitar dr. Adrian Leonard Mociulschi a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, o declarație privind candidatura la funcția de rector a Universității Naționale de Muzică din București, pentru mandatul 2016-2020. “Reflectez la posibilitatea depunerii candidaturii mele pentru alegerile ce vor avea loc în cursul lunii februarie 2016, urmare a faptului că sunt rugat de tot mai mulți colegi de breaslă să sprijin eforturile comunității academice de afirmare și continuare a unei bune tradiții începute acum 150 de ani într-un moment de cumpănă”, spune Adrian Leonard Mociulschi.

În urmă cu un secol și jumătate, prin decretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamaţiune din Bucureşti. De-a lungul timpului, acesta a primit mai multe denumiri, de la Academia Regală de Muzică şi Artă Dramatică, la Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională de Muzică.
Scriitorul Adrian Mociulschi a declarat pentru Agenția de Carte că s-ar bucura dacă instituția ar reveni la populara denumire de Conservator, precum și în perspectiva realizării unui parteneriat mai activ cu societatea civilă, operatori culturali din sectorul privat şi cu mass media, pentru a putea asigura accesul tuturor celor interesați la educaţie și afirmare artistică, precum și în crearea de oportunități pentru viitorii absolvenți. “Organizarea unor manifestări culturale publice, la Conservator, care să îmbine muzica cu poezia, lansările de carte cu vernisajele expozițiilor dedicate artelor vizuale ar putea duce la fuziunea dintre oferta culturală și actul de educație propriu oricărei școli, printr-un parteneriat extins cu societatea civilă, mass media și organisme internaționale.”
Adrian Leonard Mociulschi a fost laureat cu mai multe distincții internaționale pentru meritele sale culturale, în China (1995) și în Spania (2001), fiind totodată și autorul mai multor cărți de succes publicate la Editura Curtea Veche Publishing. Despre volumul său cel mai recent “Artă și Comunicare”, Neagu Djuvara a consemnat pe coperta de escortă a volumului că este o “carte care merită să fie citită”.

Număr de vizualizări :1688


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro