A încetat din viață Silvia Kerim

ian. 18th, 2016 | By | Category: Postcard

Muzeul Național al Literaturii Române anunță trecerea în neființă a ziaristei și scriitoarei Silvia Kerim (d. 18 ianuarie 2015, București).

Luni, 18 ianuarie 2016, a încetat din viață Silvia Kerim, una dintre vocile cele mai cunoscute ale presei culturale din România și autoarea a numeroase cărți pentru copii.

Născută la București, absolventă a Facultății de Limbi Străine, secția Limba și Literatură Franceză. A debutat ca ziaristă la Contemporanul, iar ulterior a redactat articole pentru România liberă și pentru alte publicații din țară, printre care revista Cinema și prestigioasa revistă Secolul 20. A lucrat apoi la Radio România în cadrul Direcției Culturale, în redacția „Teatru la microfon”, „Teatru la microfon pentru copii”. A fost Șef al Secției Arte. A lucrat ca producător delegat la Casele de Filme din Cadrul Consiliului Culturii semnând în această calitate. A colaborat cu regizori ca: Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu. Ulterior a lucrat la AnimaFilm, în funcția de redactor-șef al secției de scenarii. A creat serialul pentru copii „Căsuța cu povești” (scenariu și regie), difuzat de TVR 1 și TVR 2 în anii 1995-1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii Mary Poppins, Frumoasa din pădurea adormită, Micuța Dorothy, Gulliver. Muzică – Marius Țeicu. Scrie cărți de memorialistică apreciate la noi: Ponica, o legendă; Vedere din Parfumerie; Fereastra de la Veneția; Amintirea ca un parfum…, volume răsplătite cu premiile Uniunii Scriitorilor, „Premiul special al Președintelui” UNITER; este nominalizată de Ministerul Culturii pentru „Premiul Național la categoria ARTE”. Deține Ordinul „Meritul Cultural – în grad de Cavaler” acordat de președintele României în anul 2004. A fost declarată „Femeia anului 2004”, titlu acordat de American Biographical Institute. Este autoarea a numeroase cărți pentru copii, premiate toate: Bunica Albă, Poarta de sticlă, Semnul de iarbă, Povestiri despre prietenii mei, O poveste cu nouă povești, Puf etc.

Număr de vizualizări :1986


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro