”Tu și medicul din tine”, de John E. Upledger

ian. 29th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

În Colecția Terapia a editurii Herald a apărut volumul ”Tu și medicul din tine- Terapia CranioSacrală și Eliberarea SomatoEmoțională”, de John E. Upledger. Traducător: Mihaela Gugu.

Ceea ce a început ca un fenomen inexplicabil, în timpul unei operaţii efectuate la începutul anilor `70, a devenit baza uneia dintre cele mai recunoscute terapii naturale din lume – şi rază de speranţă pentru pacienţii de pretutindeni care caută alinare. Terapia Craniosacrală a fost pusă la punct de John E. Upledger D.O., O.M.M., după ce a observat şi a început să caute răspunsuri la un sistem mai puţin cunoscut al corpului.

Dr. Upledger relatează experienţele personale de dezvoltare şi explorare a tehnicilor blânde care intensifică activitatea sistemului craniosacral, locul în care funcţionează creierul şi măduva spinării.

Terapia Craniosacrală este folosită în prezent de către practicieni pentru a îmbunătăţi funcţionarea sistemului nervos central, a elimina efectele negative ale stresului, a întări rezistenţa la îmbolnăviri şi a spori sănătatea generală.

Cartea prezintă de asemenea o terapie inovatoare numită Eliberare Somatoemoțională, care ajută la eliminarea efectelor reziduale ale unor traume şi experienţe emoţionale negative.

*

”Această carte vorbeşte despre descoperirea unui nou sistem al corpului – cum a fost el găsit, unde ne-a condus şi ce importanță are pentru noi. El a fost denumit sistem craniosacral. Această descoperire oferă şansa fiecărui individ de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii indiferent de nivelul la care se află în prezent. Folosirea Terapiei CranioSacrale, a tehnicilor avansate de Eliberare Somato-Emoţională® şi a Imaginii şi Dialogului Terapeutic la care am fost conduşi, oferă oricărei persoane şansa de a realiza un potenţial nou pentru vindecare şi pentru îmbunătăţirea sănătăţii la toate nivelurile.

Această carte oferă în primul rând extinderea cunoaşterii de sine şi deschide porţile folosirii energiilor corpului propriu şi autovindecarii.” – Dr. John Upledger

Dr. John E. Upledger (1932-2012) a fost Membru al Academiei Americane de Osteopatie, Membru Academic al Societăţii Britanice de Osteopatie şi Doctor în Ştiinţe. Specializările sale includ: Manipulare osteopatică, terapie CranioSacrală, eliberare SomatoEmoțională, acupunctură şi medicină preventivă. De-a lungul carierei de osteopat, Dr. Upledger a fost recunoscut ca un inovator şi îndrumător în descoperirea de noi terapii. În special dezvoltarea terapiei CranioSacrale i-a câştigat o reputaţie internaţională.

Deşi marea parte a experienţei sale a fost obţinută din practica privată, Dr. Upledger a fost cercetător şi profesor de biomecanică, între 1975-1983, la Universitatea de Stat Michigan. În acest timp el a condus o echipa de specialişti în anatomie, fiziologi, bio-fizicieni şi bio-ingineri, în experienţele asupra existenţei şi influenţei sistemului craniosacral. Ca rezultat al acestor studii ştiinţifice s-a ajuns la explicarea funcţionarii şi utilizarea sistemului craniosacral în evaluarea şi tratarea disfuncţiilor creierului şi ale coloanei vertebrale.

În toată această perioadă, Dr. Upledger a dezvoltat şi perfecţionat tehnicile terapiei CranioSacrale care este predată în programa Institutului Upledger la un grup de profesionişti în sănătate, cs osteopați, doctori în medicină, psihiatri, dentişti, surori medicale, chiropracticieni, kinetoterapeuți şi maseuri.

Cărţi scrise de Dr. Upledger: CranioSacral Therapy (Terapia CranioSacrală); CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura (Terapia CranioSacrală II: Dincolo de dura); SomatoEmotional Release and Beyond (Eliberare SomatoEmoțională şi mai mult decât atât);  A Brain is Born (Se naşte un creier).

Număr de vizualizări :1452


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro