”Legenda Aurea” de Jacques de Voragine

ian. 6th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

În Colecția Manuscris a Editurii Herald a apărut volumul ”Legenda Aurea” de Jacques de Voragine. Traducător: Gabriel Doru Avram.

Din Evul Mediu timpuriu până în prezent, faptele apostolilor au influenţat extrem de amplu viaţa spirituală şi pământească a credincioşilor – deopotrivă catolici şi ortodocşi. În această compilaţie, venerabilul Jacques de Voragine, numit episcop de Genova în secolul al XIII-lea şi apoi canonizat, reuneşte întru luminarea sufletească a oamenilor de rând relatări despre viaţa şi faptele celor doisprezece apostoli ai lui Iisus, precum şi ale altor sfinţi.

Inspirându-se din diverse surse scrise, Jacques de Voragine zugrăveşte cu măiestrie narativă şi cu un dramatism remarcabil vieţile exemplare şi minunile săvârşite de ucenicii lui Hristos, care au propovăduit învăţătura creştină în toată lumea. Dovadă indiscutabilă a talentului de povestitor al cuviosului Jacques este faptul că ”Legenda Aurea” se numără printre cele mai tipărite şi mai citite cărţi din istorie, aceasta fiind tradusă în numeroase limbi încă de la apariţia sa.

Această versiune prescurtată a ”Legendei Aurea” pune la dispoziţia cititorului evlavios – ori, poate, pur şi simplu mânat de curiozitate – modele de sfinţenie şi de curăţenie spirituală oferite de cei doisprezece apostoli ai lui Iisus, menite să-i călăuzească purtarea şi gândurile pe tot parcursul anului. Indiferent că dau sau nu crezare pe deplin relatărilor lui Jacques de Voragine, cei care parcurg textul acestei cărţi se vor simţi, cu siguranţă, mişcaţi şi vor găsi în el o sursă inepuizabilă de înţelepciune şi curaj.

Număr de vizualizări :1361


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro