Retrospectiva ARCEN – „Noi suntem orașul – voluntariat avizat”

dec. 11th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 decembrie 2015, ora 19.00, la Cafeneaua Verona (str. Arthur Verona, nr. 13-15), ARCEN  vă invită la un eveniment de retrospectivă, prilejuit de încheierea proiectului „Noi suntem orașul – voluntariat avizat”.

Primul proiect educațional ARCEN a implicat aproape 100 de elevi din mai multe licee bucureștene şi a cuprins patru module de voluntariat axate pe teme ce țin de viața orașului: comunitate, arhitectură, patrimoniu și instituții culturale.

În urma modulelor s-a realizat: un stand cu povești despre comunitatea locală în cadrul festivalului urban Femei pe Mătăsari, un traseu cultural în cartierul armenesc, indexarea a două zone istorice protejate și un instrument de vizitare interactivă a Muzeului Zambaccian.

Liceenii au fost implicați ca voluntari în urma unei instruiri care să-i pună în măsură să își asume proiectele la care lucrează, proiecte cheie pentru activitatea ARCEN și a partenerilor: Asociația Beneva, Asociația Pro.Do.Mo, Uniunea Armenilor din România și MNAR.

Proiectul „Noi suntem orașul – voluntariat avizat” și-a propus, pe lângă implicarea propriu-zisă a liceenilor în activitățile organizațiilor, să testeze un nou model de recrutare a voluntarilor: voluntariatul avizat, adică voluntariatul în cunoștință de cauză.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Vă invităm joi, 17 decembrie, ora 19.00, la Cafeneaua Verona, într-un cadru festiv, să aflați poveștile din spatele poveștilor, să îi cunoașteți pe liceeni și experiențele pe care le-au acumulat alături de noi, să împărtășim impresii despre proiectele noastre și să schimbăm idei despre ce vom face în anul care urmează.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare, completând formularul goo.gl/KhMWtv .

Număr de vizualizări :700


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro