Gabriel Drăgan lansează romanul „7 sau Grupul”, la Open Art

dec. 16th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 18 decembrie 2015,  la ora 18, Editura Tracus Arte vă așteaptă, în librăria Open Art din Pitar Moș nr. 12, pentru a-l cunoaște pe autorul romanului „7 sau Grupul”. La lansare vor participa Ioan Groșan și George Neagoe.

Din acest roman de debut transpare sensibilitatea artistică a autorului, rezumată foarte bine de dictonul scris cu litere de tipar pe prima pagină a website-ului său: ”Color is poetry”. „7 sau Grupul” este un roman polițist inedit, în care supansul acțiunii se împletește cu lirismul descrierilor. Personajele lui Gabriel Drăgan sunt de multe ori introduse cu o fină urmă de ironie. Astfel, comisarul este „Șeful”, iar adjunctul său va rămâne „Mânzul” pe tot parcursul romanului, că, de, naratorul se simte dator să păstreze porecla pe care o folosesc apropiații polițistului atunci când i se adresează. În schimb, „Omul”, interlop care-și desfășoară activitatea pe mai multe continente, capătă la un moment dat și un nume: Davidov. Relațiile dintre personaje nu sunt ușor de deslușit, și nici statutul lor în universul ficțional din care nu lipsesc notele SF. Gabriel Drăgan este un prozator promițător, care în prezent lucrează la alte două romane polițiste.

Număr de vizualizări :1407


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro