Despre continuitate în promovarea elitelor actuale românești –Istoricul primului sezon Round Table București

dec. 7th, 2015 | By | Category: Postcard

În perioada 22 septembrie – 10 noiembrie 2015, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică s-a desfășurat primul sezon al întâlnirilor Round Table București. Seria spectacolelor – conferință moderate de reputatul muzicolog Valentina – Sandu Dediu a cuprins opt ediții dedicate unor personalități remarcabile ale societății românești. Round Table București se va relua, cu cel de-al doilea sezon, în primăvara anului următor printr-o serie de opt noi ediții, păstrând aceleași coordonate în format interactiv.

După opt seri de marți am învățat atâtea despre București și muzicile sale, la o masă rotundă înconjurată la rându-i de proiecțiile și interpreții de pe scenă și de un public receptiv în sală. Cu toții am urmărit cu admirație, cu interes, cu amuzament, și mereu destinși, profilul sofisticat al Maiei Morgenstern și al lui Răzvan Mazilu, spontaneitatea excentrică a lui Aurelian Octav Popa, credința în avangardă a lui Octavian Nemescu și cea în versatilitatea interpretativă a lui Răzvan Suma, eleganța vorbelor Vioricăi Flintașu, noblețea firească a Ioanei Pârvulescu și «coda» fermecătoare a lui Ștefan Gheorghiu,” sunt cuvintele  moderatorului despre acest prim sezon.

Cele opt seri Round Table București au avut în prim plan artiști ce provin din domenii diferite ale muzicii, artelor spectacolului, literaturii sau managementului cultural, proiectul reușind să aducă în atenția publicului poveștile de succes dar și provocările care fac parte din viața profesională a fiecărui invitat.

Valentina Sandu – Dediu: „Programul proiectului a urmărit promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne valorifica elitele actuale românești.”

Aflat la confluența dintre emisiune culturală transmisă în direct și conferință pe teme vaste propuse de fiecare invitat, formatul serilor de marți a permis existența intermediilor artistice susținute de numeroși invitați surpriză, dar și proiecții cinematografice, oferind publicului prezent experiența unui eveniment cultural inedit. „Calitățile acustice deosebite ale Studioului Multimedia au contribuit, fără îndoială, la reușita acestui prim sezon Round Table București”, a completat Valentina Sandu – Dediu.

Și în prezent, Ateneul Român rămâne unul dintre locurile preferate ale vârfurilor societății bucureștene

Un moment aparte a fost rezervat de fiecare dată Bucureștiului, invitații acceptând provocarea de a-și alege locul preferat din Capitală, locul cu cele mai importante semnificații personale și profesionale. Patru dintre cele opt personalități invitate au optat pentru Ateneul Român: Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Aurelian – Octav Popa și Ștefan Gheorghiu, în timp ce Răzvan Suma a vorbit despre Sala Radio, Viorica Flintașu despre Muzeul Satului, Octavian Nemescu despre Conservatorul bucureștean, iar Răzvan Mazilu despre Teatrul Odeon.

Înregistrările complete ale fiecărui eveniment sunt disponibile pentru o perioadă limitată pe site-ul enjoytv.ro/arhiva.html.

Evenimentele au fost urmărite de români aflați pe cinci continente

Sebastian Gheorghiu: „Round Table București a avut un succes peste așteptările noastre; ne-am bucurat foarte mult să realizăm că un astfel de proiect a reușit să îmbogățească oferta de evenimente culturale printr-un format inedit, proaspăt, desfășurat de-a lungul a trei luni calendaristice și care, mai presus de toate, a reușit să vorbească autentic despre valorile noastre actuale,” a declarat inițiatorul proiectului.

„Deschiderea tuturor față de întregul concept, prezența unui public numeros la fiecare ediție, spectatorii români din diaspora care au urmărit transmisiunile în direct chiar de pe cinci continente, ne obligă să continuăm cu și mai mare entuziasm. Din fericire, avem certitudinea că Round Table București va continua cu cel de-al doilea sezon în primăvara anului următor.”

Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural „EȘTI BUCUREȘTI”  oferit de ArCuB. La fiecare eveniment intrarea a fost liberă.

Număr de vizualizări :961


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro