Conferința „Bucureştiul Utopic”, la Palatul Suţu

dec. 15th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 decemebrie 2015, de la ora 19:00,  Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la ultima conferinţă organizată anul acesta: „Bucureştiul Utopic” susţinută de urbanistul Andrei Popescu, la Palatul Suţu.

Există un oraş perfect? Există în realitate? Nu cred asta şi Bucureşti este departe de acest ideal fals. Dar către care perfect ar trebui să tindă dezvoltarea urbană a Bucureştiului? Pe lângă multe proiecte teoretice şi idei de transformare, iniţiative ale specialiştilor sau oamenilor politici, fiecare are o vagă idee despre ce înseamnă un Bucureşti utopic personal.
Cum se îmbină însă utopia personală cu proiectele realizate în Bucureşti? În cadrul conferinţei Bucureşti utopic voi încerca să compar câteva proiecte bucureştene mari, unele care definesc imaginea actuală a oraşului, cu soluţii utopice. Realitate versus utopia unui oraş, utopia soluţionării diferit a unor proiecte.
Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta o altă variantă pentru proiecte definitorii ca sistematizarea Dâmboviţei (începând cu perioada Carol I), cartierele dormitor Titan-Balta Albă sau bulevardele Magheru-Bălcescu.

Andrei Popescu:
Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism. Sunt interesat de evoluția orașelor, în special București, cu toate elementele pe care le presupune aceasta: urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc.
Pe lângă încercările de a-mi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 am început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane (www.ideiurbane.ro). Blogul a devenit astfel un mijloc de a-mi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureștiului și analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale am început să descopăr zone ale Bucureștiului, să mă documentez despre evoluția orașului și despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.


Număr de vizualizări :955


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro