”Petrila albastră” și artistică

dec. 17th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 decembrie 2015, de la ora 17.00, la Clubul Copiilor și Elevilor Petrila, are loc un prim eveniment realizat de gruparea artistică Petrila Albastră, formată din Petru Birău, Petre Braiț, Alin Roșca, Lucian Murărescu, Constantin Barbu, Cipriana Chința, Liliana Matei, Ciprian Dirjan, Ilie Pintea, Radu Chința, Cornel Pintea, George Crăsnean, Alexandru Bogye, Valeriu Bucos, Diana Tacu, Roxana Spiridon, Adrian Zmed, Dorian Marioane, invitat special Ion Barbu. Expun, de asemenea, elevii de la cercurile de artă conduse de profesorii Radu Chința, Cipriana Chința și Liliana Matei. ”Va fi expusă publicului o radiografie a Petrilei așa cum este ea astăzi, vizualizată și simțită de participanții la proiect” (Radu Chința)

”Petrila albastră este un proiect inițiat de prof. Radu Chința, prin care se dorește reflectarea stării orașului minier Petrila, acum, după închiderea minei, în viziunea unor oameni de cultură și tineri de aici și viziunea lor asupra viitorului acestui oraș, transpuse în cuvânt și imagine. Prima manifestare din acest proiect este expoziția de arte vizuale ,,Petrila albastră”, care va fi vernisată joi 17 decembrie în sala de expoziții a Clubului Copiilor din Petrila, unde alături de oameni de cultură consacrați, precum Ion Barbu și Ilie Pintea, vor expune și elevii de la cercurile de artă, coordonați de profesorii Radu Chința, Cipriana Chința și Liliana Matei.”, a declarant artistul vizual Petru Birău.

Număr de vizualizări :1145


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro