”EGOgrafie miniaturală”, la prima ediție

dec. 8th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 8 decembrie 2015, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va avea loc vernisajul primei ediții a expoziției naționale de grup ”EGOgrafie miniaturală”. Participă artiștii: Petru Birău, Lorena Caldeș, Dorina Cioplea, Bogdan Epure, Daria Haidău, Florin Hutium, Andreea Medar, Valer Neag, Cristina Gloria Oprișa, Cristina Ploscariu, Lucica Popescu, Ștefan Strâmtu, Viorel Surdoiu, Daniel Șerban, Aurelian Iulius Șuță (ȘAI), Gabriela Voicu, Laurențiu Z. Curatori: Cristina Ploscariu, Dorina Cioplea.

”Această expoziție nu este altceva decât o încercare miniaturală, o continuare a unui demers cu tradiție. Un proiect de introspecție și autoanaliză, o căutare și o regăsire în sine. De această dată publicul este invitat să se apropie și să privească cu atenție, în sufletul artiștilor și în propria conștiință. În urma acestei analize și autoanalize, privitorii pot și achiziționa ceea ce le-a atras atenția, o parte din lucrările expuse fiind de vânzare. Vă așteptăm cu mult drag și cu sufletele pe simeze.” (Cristina Ploscariu)

”Pentru că proiectul expozițional EGOgrafie, pe care l-am inițiat în 2010 alături de sora mea, artista Cristina Ploscariu, s-a dezvoltat atât de mult și adună, laolaltă, în fiecare an, zeci de artiști din toată țara, ne-am gândit să dezvoltăm ideea de a aduce la Târgu Jiu artă contemporană variată și de calitate. EGOgrafie miniaturală este o provocare pentru artiști, care trebuie să se limiteze la suprafețe de dimensiuni mici. Au răspuns invitației noastre creatori din diferite generații și școli, care s-au manifestat prin varii tehnici: sculptură, pictură, grafică, tehnică mixtă, colaj, metaloplastie, textile.” (Dorina Cioplea)

Număr de vizualizări :1018


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro