Vernisaj expoziție grafică și lansare album ”Alina Roșca”, la Teatrul Național Craiova

nov. 9th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 noiembrie 2015, de la ora 17.00, la sala Ia te uită!,Teatrul Național Marin Sorescu Craiova organizează lansarea albumului de artă ”Alina Roșca” (Ed. Tracus Arte 2015). Totodată va fi vernisată o expoziție de grafică din lucrările artistei. Alina Roșca a fost unul dintre cele mai promițătoare talente ale graficii și gravurii din România pre și postdecembristă, al cărei destin uman și artistic a fost frânt la numai 31 de ani. La lansare vor participa academicianul Mircia Dumitrescu, Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române, Mircea Cornișteanu, directorul TNC, prof. Magda Buce Răduț, critic de artă, scriitorul Horia Dulvac și, nu în ultimul rând, Silvia Roșca, mama artistei. Moderator al întâlnirii, scriitorul Nicolae Coande.

Albumul, a cărui viziune artistică poartă amprenta profesorului și academicianului Mircia Dumitrescu, în colaborare cu Orbann Ana-Maria, a văzut lumina tiparului în anul când artista ar fi împlinit 55 de ani, la 24 de ani de la tragica sa dispariție. Albumul cuprinde cele mai reprezentative lucrări realizate de Alina Roșca și cele mai importante cronici, antume sau postume, despre activitatea ei artistică, completată de note biografice relatate de mama ei, Silvia Roșca, precum și un jurnal din perioada 1979-1982. Cuvântul înainte și selecția de texte critice aparțin Luizei Barcan, printre cei care semneză numărându-se autori ca Marin Sorescu, Ion D. Sârbu, Horia Dulvac, Carmen Popescu, C. Preda, prof. Victor Păianu, Ioana Dinulescu, Horia Horșia, Mircea Ștefan Cioroiu, Paul Diaconescu, prof. Ștefan Brădiceanu, Francois Pamfil etc.

Intrarea publicului este liberă.

Număr de vizualizări :941


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro