Scriitorul Marcel Manea lansează ediția a doua a cărții “Bărbați pe tocuri”, la Gaudeamus

nov. 17th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 19 noiembrie 2015, ora 15.30, la Ceainăria Bernschutz&Co. din cadrul Târgul Internațional GAUDEAMUS 2015 (aflată la parterul Romexpo),  scriitorul Marcel Manea lansează ediția a doua a cărții “Bărbați pe tocuri”, carte apărută la editura Inspirescu din Satu Mare. Vor fi invitați de seamă, muzică bună și un ceai aromat, perfect pentru o după amiază de noiembrie.

Marcel Manea s-a bucurat de un succes notabil în Germania unde a fost invitat de către ICR Berlin să lanseze cartea “Bărbați pe tocuri” la noul sediu al bibliotecii de limbă română.

Cartea ”Bărbați pe tocuri” este o colecție de scurte povestiri care explorează fanteziile romantice din marile orașe.

Marcel Manea a trăit și respirat pentru o vreme în Suedia. Peripețiile sale se regăsesc într-un manuscris care mai târziu a devenit nuvela ”Sindromul Stockholm”. Are în palmares mai multe scenarii de film. Este coautor al antologiei ”Ficțiuni Reale”, Humanitas, 2013.

”Printr-o nebunie temporară cum e viaţa am fost invitată la această petrecere. Bărbații pe tocuri m-au primit precum orfanii pe mama-surogat. Toţi aceşti copii neruşinaţi erau o duzină de băieţei care se purtau precum divele anilor ‘40. La cât vin băusem noaptea aia nu te aştepta să-mi amintesc cronologia faptelor. M-am apropiat de blondinul misterios, târându-mi decolteul care în epoca hetero mi-ar fi garantat mai mult ca sigur victoria. Blondinul meu era primul escroc sentimental din peninsula gay pe care-l întâlnisem. Dacă erai gay, te îndrăgosteai numaidecât de el şi sufereai ca dracu. Dacă erai femeie şi te îndrăgosteai de el, sufereai ca dracu ăl bătrân dacă-i poţi spune aşa. Prin toată adunătura de bărbați pe tocuri, blondinul meu era asemenea unui borcan cu miere.” (Marcel Manea, Bărbați pe tocuri)

Facebook eveniment: www.facebook.com/events/850461681735027/

Număr de vizualizări :887


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro