PEN Club România condamnă cu toată vehemența atentatele sângeroase care au avut loc la Paris

nov. 18th, 2015 | By | Category: Postcard

PEN Club România a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă prin care condamnă cu toată vehemența atentatele sângeroase care au avut loc la Paris în noaptea de 13 noiembrie 2015.

”Aceste acte barbare continuă la o scară mult mai mare crimele de la redacția Charlie Hebdo din Paris din ianuarie 2015.

Aceste atacuri minabile vizează destabilizarea valorilor fundamentale ale Franței – idealurile de democrație, libertate, egalitate, fraternitate și laicitate a structurilor statale. Deasemenea, întrucât a fost atacată o sală de concert, a fost vizată o altă valoare fundamentală, libertatea de expresie. Acestea sunt și valorile lumii occidentale și ale Uniunii Europene din care facem parte.

Ne exprimăm compasiunea pentru familiile îndoliate și pentru apropiații celor 132 de persoane care au fost ucise în atentate, ca și pentru sutele de persoane rănite.

PEN Club România își reafirmă, în aceste tragice circumstanțe, solidaritatea cu poporul francez și atașamentul pentru principiile mai sus menționate, ca și pentru respectul tuturor ființelor umane indiferent de origine și religie.

Rolul literaturii, al artelor și al culturii în general în cultivarea democrației devine cu atât mai important, mai vital. PEN România își reafirmă dorința de a contribui, în cadrul PEN International, la împăcarea lumii turbulente, multipolare și dramatice în care trăim.”

Magda Cârneci

președinte PEN Club România

Număr de vizualizări :911


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro