Muzică cu fierăstrăul și instalații vizuale, la Festivalul de Muzică Nouă ”Intrada”

nov. 9th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 10 noiembrie 2015, de la ora 19.00, în holul mare al Universității de Vest (Timișoara), sub genericul ”Fotosinteză. Fonosinteză. Morfosinteză”, se va desfășura unul dintre cele mai interesante evenimente ale ediției 2015 „Intrada”:  publicul va asista la un concert al ansamblului de muzică contemporană TonArt din Germania, ale cărui instrumente sunt, alături de violoncel, vioară, clarinet, ferăstrăul, berimbau și banjo, la  o instalație a artistului vizual Mihai -Corneliu Donici, proiecții foto de Cristian Tzecu și o instalație interactivă a lui Darie Nemeș-Bota.

”TonArt este un ansamblu din Hamburg, specializat în muzica de improvizație, sunt muzicieni care fac improvizație în diferite genuri, în jazz, în klezmer etc, dar la festivalul Intrada vor veni , desigur, cu improvizații de muzică contemporană. Așa cum știți deja, ei folosesc și instrumente atipice, chiar necunoscute spațiului muzical european clasic. Ni s-a părut extrem de inspirat ca arta lor improvizatorică să interfereze cu viziunea și creația a trei artiști vizuali care, la rându-le, sunt foarte inovativi și originali”, explică pianistul Sorin Petrescu, directorul festivalului.

”Concertul  se  desfășoară  în holul mare al Universității de Vest,  care va fi amenajat arhitectural, ca o scenografie, cu ecrane multiple pentru proiecțiile fotografice ale artistului Cristi Tzecu, un omagiu adus Grupului Sigma care a făcut, în premieră, astfel de proiecții acum 40 de ani în sala de sport al Liceului de Artă.  Evenimentul va fi întregit de o instalație sonoră  interactivă cu voci din public  înregistrate, propusă de   Darie Nemeș-Bota, și o instalație  vizuală de etnosculptură, creată de mine, în care fotosinteza devine morfosinteză”, dezvăluie artistul vizual M.C.Donici

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică Nouă ”Intrada”  se desfășoară în perioada 8-13 noiembrie 2015, la Timișoara.

S.P.

foto (c) Duma C.

Număr de vizualizări :615


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro