Lansarea volumului ”Melcoveste, o poveste și nu prea”, la Gaudeamus

nov. 17th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 22 noiembrie 2015, de la ora 13.00, la Târgul Internațional Gaudeamus, standul Editurii Tracus Arte (nivel 7.70, stand 350), vă invităm să pătrundeți într-o lume de basm pentru copiii de toate vârstele, lansarea volumului ”Melcoveste, o poveste și nu prea”, un proiect care combină poezia cu arta plastică, realizat de poetul Grigore Șoitu și ilustrat de artistul plastic Manuela Șoitu. Vor participa: Cosmin Perța și Dan Mircea Cipariu.

Acest volum deschide colecţia de carte pentru copii, intitulată „Povestea de seară”.

Grigore Șoitu

S-a născut la 29 decembrie 1971 în Constanţa. În prezent este freelancer (web developer) şi administrator al unor situri/bloguri culturale.

Debutează în presa literară în anul 1994, în revista “Vatra”. A publicat, în perioada 1994-2008, poeme, recenzii, cronici literare și interviuri în revistele culturale românești (Poesis, Tomis, Vatra, România literară, Amphion) și în Suplimentul de Marți al ziarului Observator de Constanța.  A mai publicat poezie pe blogul literar alternativ Hyperliteratura (2006 – 2007).

Volume publicate: Anticulinare, Editura Arhipelag, 1996 (premiul POESIS pentru debut); Addenda, Editura Dacia, 2002 (nominalizare la premiul ASPRO pentru experiment); Spam, Editura Brumar, 2007 (nominalizare la premiul Avangarda22); Poeme de stânga, Casa de pariuri literare, 2011; Poemarţi, o antologie marţolie (antologator), Editura Tracus Arte, 2014.

Textele sale au fost selectate în următoarele antologii: Poezia română actuală, vol. 1,  Editura Pontica, 1998; Erotica2, Observator, 2002; Salonul ludicilor, Editura Tracus Arte, 2014.

Manuela Şoitu (MESS: www.mess-art.com)

Este artist plastic şi ilustrator de carte, membru al grupării „Atelier 35” şi al U.A.P. Constanţa. A participat la expoziţii de grup şi personale, în Constanţa şi în Bucureşti. Este licenţiată în Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative, promoţia 2004, grupa prof. Gheorge Anghel.

Număr de vizualizări :773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro