Casa Filpescu-Cesianu va deveni „Muzeul Vârstelor”

nov. 24th, 2015 | By | Category: Postcard

Recent deschisă și redată publicului bucureștean, Casa Filpescu-Cesianu de pe Calea Victoriei nr. 151, intră în a doua fază de structurare a activității cultural-educative. Sălile care găzduiesc până la sfârșitul acestei luni expoziția de fotografie „Bucureşti – un portret <Novecento>”, vor fi închise și vor intra într-un proces de reamenajare, urmând să prezinte publicului bucureștean, și nu numai, „Muzeul vârstelor”.

„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute este atât o poveste despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.

Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem, deși adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi.

Și în această moștenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte.

Muzeul vârstelor este o poveste despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație.” Dr. Adrian Majuru

Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial.

În această reședință au locuit câteva familii din aristocrația românească, precum Iancu Filipescu și Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde această reședință aristocratică având sprijinul arhitectului Leonida Negrescu (1892). Cu acest prilej sunt realizate decorațiile exterioare, acoperișul imperial și este amenajat parcul reședinței.

Pe toată perioada închiderii încăperilor ce vor fi reamenajate, Sala Lapidarium a Casei Filipescu – Cesianu precum și parcul reşedinţei, vor rămâne deschise și se vor putea vizita de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Număr de vizualizări :924


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro