Alex Mirutziu – Masterclass și prelegere, la Universitatea de Artă și Design Bezalel

nov. 16th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 noiembrie 2015, ora 19:00, în sediul din Tel Aviv, Str. Salame nr.60, al Academiei de Artă și Design Bezalel, cu sprijinul Institutului Cultural Român, artistul român Alex Mirutziu va susține un masterclass și o prelegere cu titlul „Reality Without Presence” la Academia de Artă și Design Bezalel. Prelegerea va avea loc în limba engleză și  va fi deschisă pentru public.

“Reality  Without Presence” este o colaborare între Alex Mirutziu, artist interdisciplinar și Graham Harman, filosof de jet setting global. Cercetarea artistului Alex Mirutziu suportă diverse tempo-uri de absorpție în ceea ce privește abordarea speculativ ontologică a lui Graham Harman numită și object oriented philosophy. Cel mai recent proiect al artistului în acest sens e “Metoda Finlandeză”, lucrarea cu care anul acesta a participat la Bienala de Artă de la Veneția. (inventingthetruth.com/about/)

Alex Mirutziu (n. 1981) trăiește și lucrează la Sibiu, România. În 2004 a absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și în 2008 a obținut diploma de masterat de la Huddersfield University (UK) în teatru și performance. Performance-urile bazate pe instalație și obiect ale artistului,  precum   și scrierile lui, chestionează orchestrațiile diferite ale spațiului după finalizarea unui lucru. Mirutziu folosește de asemenea în practica lui colectivul artistic incluzând un hiper-obiect – el însuși la vârsta de 29 de ani – prin care definește structura conceptuală a practicii sale, marcată de ironia  retrospectivă.

Mai multe informații:

vimeo.com/alexmirutziu/reality-without-presence

www.alexmirutziu.com

www.egs.edu/faculty/graham-harman/biography/

Pagina evenimentului: icr.ro/tel-aviv/alex-mirutziu-masterclass-si-prelegere-la-universitatea-de-arta-si-design-bezalel

Număr de vizualizări :763


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro