”PE DOS. Poezii cu prostii pentru copii”- lansare de carte cu autografe rimate

nov. 25th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 26 noiembrie 2015, de la ora 19:00, în Ceainăria Cărturesti Verona, Editura Vellant vă invită, cu mic, cu mare, la evenimentul de lansare ”PE DOS. Poezii cu prostii pentru copii”. Alături de Carmen Tiderle, autoarea, de Vali Petridean, ilustratorul cărții și de Simona Radu Răuță povestim despre cum se scrie și cum se publică o carte pe care copiii iubesc să o citească. Cu alte cuvinte, întoarcem cititul pe față și pe dos. La finalul evenimentului, autoarea va oferi autografe personalizate și rimate.

Partener media: Itsy Bitsy

Cum îi faci pe copii să le placă cititul? Simplu: scrii o carte care le place. Pui la un loc pisici, elefanți, un plasture, fetițe și băieți, țânțari, spanac, un rinocer, un caca, tatuaje, pe Moș Craciun, un Happy Meal, un capcăun, niște parinți și-un pârț, îi întorci cu susu-n jos și vezi ce iese. Dacă mai adaugi și rime, ies niște poezii cu prostii pentru copii în care o pisică, în loc să crească, se face mai mica și devine parazit, elefantul se satură de legănat și gonește prin oraș într-o motocicletă cu ataș, o gumă se mestecă o săptămână, caruselul, în loc de cai și de șarete, e dotat cu băieți și fete, copiii caută elixirul fericirii în loc să-nvețe tabla înmulțirii, iar ursul e mâncat de mure. Dacă mai pui și multe idei ciudate, finaluri neașteptate și cele mai șmechere ilustrații… E, uite așa, îi faci pe copii să le placă cititul. PE DOS – poezii cu prostii pentru copii -. Hai să le citim, copii!

Despre autoare

Absolventă a Facultății de limbi și literaturi străine, secția spaniolă-franceză, dar cunoscută mai ales pentru campaniile publicitare de succes pe care le-a făcut ca director de creație și copywriter, Carmen Tiderle intră în literatura pentru copii cu o carte cu totul speciala: ”PE DOS, poezii cu prostii pentru copii”. O carte pentru copiii zilelor noastre cu poezii cum nu vei găsi în manuale, ilustrată de Vali Petridean.

Număr de vizualizări :1500


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro