Spectacolul ”Opera cerșetorilor”, la Festivalul Național de Teatru

oct. 27th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 27 și miercuri, 28 octombrie 2015, de la ora 19, la Teatrul ”Lucia Sturdza Bulandra (Schitu Măgureanu), sala ”Liviu Ciulei”, la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Național de Teatru, va putea fi văzut spectacolul-manifest „Opera cerșetorilor” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Regizorul sârb Kokan Mladenović, va fi prezent la reprezentații.

Echipa Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara va fi prezentă la FNT cu două spectacole: „Opera cerșetorilor”, în adaptarea lui Kokan Mladenović și „Moliendo café”, regizat de Silviu Purcărete și realizat în colaborare cu Teatrul German din Timișoara.

”Opera cerșetorilor” este o adaptare a satirei sociale scrise de John Gay în 1728 pentru a oglindi viața cerșetorilor, a prostituatelor și a celor ce profită de pe urma lor, a valorilor care ghidează dintotdeauna întreaga societate.

Distribuția este compusă din actorii Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Kocsárdi Levente, Simó Emese, Tar Mónika și Tokai Andrea.

Muzica originală a fost compusă de Irena Popović, versurile sunt scrise de regizor, împreună cu dramaturgul Góli Kornélia, cu privire la lumea care ne înconjoară. „Corupţia a devenit ceva normal, valorile morale au decăzut, iar vieţile noastre sunt guvernate de capital bănesc, corporaţii multinaţionale şi neoliberalism” explică regizorul Mladenović,  unul dintre cei mai apreciați și controversați regizori din Serbia.

Coregrafia a fost realizată de Andreja Kulešević. Scenografia semnată de Marija Kalabić accentuează tema neajunsurilor teatrelor și artificiile la care acestea trebuie să recurgă cu fiecare producție. Costumele concepute de Tatjana Radišić se mulează comic pe conceptul ieftin, dar bun.

Număr de vizualizări :751


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro