Spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, la Timișoara

oct. 5th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 27 octombrie 2015, de la ora 19.00, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, va avea loc spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”. Vedete  ale scenei și prieteni de o viață,  Horațiu Mălăele și Ion Caramitru vin la Timișoara  cu o ediție de gală a înfruntării lor actoricești   ”arbitrate” cu virtuozitate  de violoncelistul  Adrian Naidin,  duel de vorbe de duh, versuri alese și umor fin.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru  cei doi excepționali actori, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale memoriei culturale și colțuri secrete ale sufletului. Caramitru recită cu un har care-l face unic în teatrul românesc, imaginând, cu ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de spirit – demonstrații de virtuozitate într-un duel de verbe la care invocați ca ”martori” sunt Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu.

Horațiu Mălăele mizează pe geniul său comic care are la îndemână toate subtilitățile artistice. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru,  Mălăele este într-o perpetuă și vie căutare a esenței și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu seamănă cu cea anterioară.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat provocarea  de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune muzicianul

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă la  București și în  turneele  din țară, spectacolul ”Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele”  începe acum noua stagiune cu seria edițiilor de gală.  E o întâlnire de neratat,  cu trei artiști fenomenali,  pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, “în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi”.

Biletele pentru reprezentația timișoreană a  spectacolului  s-au pus în vânzare la Agenția Operei și online, pe site-ul Star Tickets, la prețuri, în funcție de loc, de 60  de lei, 80 de lei și 100 de lei.

Număr de vizualizări :836


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro