Seminar susținut de dr. Marek Jetmar, la ICR, în cadrul Creative Est

oct. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 13 octombrie 2015, între orele 18.00 – 19.30, Institutul Cultural Român găzduiește seminarul cu titlul „Researching creative industries: best practice from Czech Republic“/„Bune practici în cercetarea economiei creative“ susţinut de dr. Marek Jetmar, Head Researcher la Institute for Digital Economy Cehia, consilier al viceprim-ministrului Cehiei pe probleme de inovaţii, cercetare, colaborarea între mediul de afaceri şi industriile creative.

Accesul publicului este liber, în limita celor 50 de locuri disponibile. Seminarul se va desfăşura în limba engleză.

Marek Jetmar conduce grupul de experţi din cadrul Uniunii oraşelor şi municipalităţilor din Cehia, este consultant pentru Primul Ministru în chestiuni de ştiinţă, cercetare şi inovare şi lector în cadrul Colegiului de Dezvoltare Regională din Praga. A condus nenumărate studii în domeniul economiei creative, printre care cel mai recent se intitulează Potenţialul economiei digitale şi industriilor culturale şi creative – Provocări, beneficii şi recomandări pentru politici guvernamentale şi analizează sectorul creativ din Cehia, alături de o serie de recomandări pentru susţinerea şi dezvoltarea economiei creative.

În cadrul prezentării Marek Jetmar va aborda:

– Structura industriilor creative din Cehia şi datele economice asociate acestora

– Potenţialul industriilor creative şi nevoile acestora

– Cum pot fi identificate nevoile de cercetare şi dezvoltare pentru acest sector

Detalii: www.icr.ro/bucuresti/evenimente/workshop-la-institutul-cultural-roman-in-cadrul-creative-est.html

Număr de vizualizări :775


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro