Radu Aldulescu, invitatul primei ediții ”ZAVERA”

oct. 21st, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 octombrie 2015, ora 19.00,  la Clubul Londophone (str. Ion Zalomit nr. 2), va avea loc prima ediție a programului de promovare a intelectualilor români, ”Zavera”.  Invitat: Radu Aldulescu. Moderator: Grigore Șoitu. În cadrul programului, iniţiat de poetul Grigore Şoitu, vor fi invitaţi actanţi din toate domeniile creative (cultură, ştiinţă, educaţie). Programul se va desfăşura cu o frecvenţă lunară (sau bilunară) în perioada octombrie 2015 – octombrie 2016. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Radu Aldulescu a debutat în 1993 la Editura Albatros, cu romanul „Sonată pentru acordeon”, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. A scris scenariul filmului “Terminus Paradis” (regizat de Lucian Pintilie), care a obținut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția. În anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, pentru romanul “Mirii nemuririi”. În prezent, opera sa este publicată, ca serie de autor, la Editura Cartea Românească. Spicuim, dintre volumele sale: ”Sonată pentru acordeon” (ediția I, Editura Albatros, 1993; ediția a II-a, Cartea Românească 2008) , ”Amantul Colivăresei” (ediția I, Nemira, 1996; ediția a II-a, Cartea Românească, 2006), ”Îngerul încălecat” (Phoenix, 1997), ”Istoria eroilor unui ținut de verdeață și răcoare” (ediția I, Nemira, 1998; ediția a II-a, Cartea Românească, 2007) , ”Proorocii Ierusalimului” (ediția I, Editura Publicațiilor pentru Străinatate, 2004; ediția a II-a, Corint, 2006, ediția a III-a, Cartea Românească, 2009) , ”Mirii nemuririi” (Cartea Românească, 2006), ”Ana Maria și îngerii” (Cartea Românească, 2010), ”Istoria Regelui Gogoșar” ( Cartea Românească, 2015).

Număr de vizualizări :1163


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro