spot_img

Proiectul ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” ajunge în Iaşi

Vineri, 23 octombrie 2015, de la orele 19:00, la Fratelli Iași,  InstalArt, în parteneriat cu Design cel Mare si 360 Design Office prezintă  ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect prezentat anul acesta în cadrul Romanian Design Week.

În cadrul petrecerii de lansare, invitaţii vor putea interacţiona cu instalaţiile realizate de arhitecții și designerii Instalart, vor vedea parcursul de creaţie şi îi vor cunoaşte pe cei şase creatori ai acestora, dar şi pe Marcel Klamer, designerul principal invitat în acest proiect. Seara va fi deschisă printr-un concert susținut de trupa Les Elephants Bizarres și vor fi degustate băuturile Campari şi San Pelegrino.

“Inima” proiectului ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” este renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa și din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres și membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.

Dacă nu poate fi realizat prea ușor „Fabricat în România”, se poate „Gândit în România”. Așadar, Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de partenerii Instalart, astfel:

Dorin Ștefan | Gradient Design powered by Uanderful

Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF

Robert Marin | Investigație powered by Brikston

Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari

Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1CramaAtelier

Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont Corian

Instalaţiile vor fi expuse pentru o singură seară în Iaşi, la Fratelli Club, urmând ca pe 5 noiembrie să fie prezentate la Fratelli Club Timişoara.

Petrecerea de lansare va fi urmată de un masterclass susţinut de Marcel Klamer, duminică, 25 octombrie, la Departamentul de Design al Universitaţii de Arte ”George Enescu” din Iași. Evenimentul va fi însoţit de o expoziţie a lucrărilor din portofoliul designerului şi va fi deschisă publicului până marţi, 27 octombrie, inclusiv.

Anul acesta, în luna mai, s-a desfăşurat în Bucureşti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat şapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful, cât și prin conferințe și workshopuri ce au avut loc la la sediul ANAV ( Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane).

Evenimentul este susținut de BASF, sponsor principal. Brikston, DuPont Corian, Campari, M1CramaAtelier sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecți. Glamour Floors și Delta Studio completează lista de sponsori.

Alături de aceștia, Majestic HotelandSpa, Grupul De Firme Bras si ELECTRA sprijina evenimentul, in calitate de sponsori locali.

Partenerii și prietenii Instalart sunt: Uanderful, Biutiful, Fratellini Bistro, Campari, M1CramaAtelier, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, ASC Systems, Delta Studio, San Pellegrino, Glamour Floors, Ekero Concept, Țîrdei Law Office, Kaustik, Gripple, Benjamin Moore Romania, Sano Land Service, Fundatia Rubin, OsirisFilm – photo & video services, Vertigo Metal Design, Homeworks, Avant Grapho, Twins Studio, Comodim S.R.L., Sfera Plastic Design, Inox Style Romania, EXE Print, iar cei ce fac cunoscut proiectul sunt: Revista Zeppelin, Igloo media, Designist.ro, Revista Arhitectura, ARHI FORUM, Arhitext, ArtClue, Art Out, Veioza Arte, Designandlovingit, Make a Point, Molecule F, Bucharest Tips, TATAIA, Elle Romania, Glamour, ELLE DECORATION, Televiziunea online Senso TV, Bucharest Design Center, VICE România, InOras.ro, TVR Iași, Ziarul de Iasi, IasiFun, Advertomedia.ro,  AltIasi.ro, Cristi Timofte photography

Recomandat de Kiss FM.

Puteți urmări evoluția proiectului ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” pe: www.instalart.ro și www.facebook.com/InstalArt3D .

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508