Noi premii pentru spectacolul ”Profu’ de religie”

oct. 19th, 2015 | By | Category: Postcard

După ce de curând a fost premiat cu Premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Teatru pentru adolesecenți “Excelsior TEENFest” de la București (25 septembrie-2 octombrie 2015), spectacolul ”Profu’ de religie” , o producție a Teatrului Național Marin Sorescu, continuă să impresioneze.

Astfel, la recent încheiatul Festival Național de Comedie de la Galați (4-16 octombrie 2015) spectacolul regizat de Bobi Pricop a primit Premiul Special al Juriului “Mihai Mihail”  adeverind astfel că este unul dintre spectacolele de top din România în acești ultimi doi ani. Totodată, actrița Romanița Ionescu, interpreta rolurilor Mara, mama Marei, Psiholog, Prezentator TV a fost nominalizată pentru Premiul pentru cea mai bună actriță.

Spectacolul regizat de Bobi Pricop, pe un text al Mihaelei Michailov, a fost invitat la numeroase festivaluri naționale și internaționale, grație unei colaborări stimulatoare dintre regizor, dramaturg și actorii din distribuție: Marian Politic, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Dragoș Măceșanu și Cătălin Vieru. Spectacolul a primit Premiul Publicului (locul al II-lea) la cel mai mare festival de teatru contemporan din lume, Festivalul de Teatru „New plays from Europe”, Wiesbaden (Germania), 2014, iar regizorul Bobi Pricop a fost distins cu Premiul pentru regie (ex-aequo) la Festivalul de Teatru Scurt, Oradea, 2014. Pentru rolul Mara, actrița Romanița Ionescu a fost nominalizată la Premiile UNITER, 2014, pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Număr de vizualizări :667


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro