Lansarea cărții „Blocat în lift, spre cer”

oct. 12th, 2015 | By | Category: Postcard

Există încă interes pentru a scrie, precum și pentru a citi, așa cum demonstrează lansările de carte din spațiul cultural românesc. Joi, 8 octombrie 2015, lansarea scriitorului buzoian Marin Ifrim a avut loc în cadrul deosebit al recent renovatei vile Albatros, din frumosul parc Alexandru Marghiloman.

A deschis manifestarea directoarea centrului cultural, Elena Isbășoiu, care a urat bun-venit în casă nouă scriitorilor, jurnaliștilor, profesorilor, editorilor și iubitorilor literaturii.

Având onoarea de a fi în prezidiul aceste adunări literare, am constatat că importanți membri ai comunității culturale au participat sau au luat cuvântul, toți elogiind personalitatea unui autor care a trecut prin multe greutăți până azi, inclusiv prin  depășirea unei boli care l-a țintuit în patul de spital anul trecut.

Fără o listă exhaustivă, menționez prezența unor redactori, reporteri și din stafful presei locale, de la ziarul Opinia, unde autorul ține o rubrică permanentă,  pe profesorii Grigore Stelian, care a moderat întâlnirea,  Aurel Anghel, M.Suditu, eseistul Marcel Isbășoiu, Sorin Burlacu, fost director al Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu Buzău, Mihai Sălcuțan, Ica Ungureanu ș.a.

Cartea lui Marin Ifrim este alcătuită din versuri, însoțite de un autentic document de viață, mărturisind suferințele pe care le-a trăit încă din copilărie, școlile prin care a trecut, drumul greu până la atingerea nivelului scriitoricesc, prin multă muncă și răbdare, dar, bineînțeles, cu talent și perseverență.

Este de remarcat faptul că Buzăul este  bogat în scriitori, în afara celor plecați în țară fiind și în municipiu sau în comunele  arondate o sumedenie de poeți, prozatori, eseiști, epigramiști, autori dramatici sau publiciști, mulți fiind menționați de dicționarele literare sau colaboratori la periodicele culturale din țară și din străinătate. Eu însumi am fost coleg de facultate și de an  cu Passionaria  Stoicescu, Paul Androne, Ecaterina Țarălungă, cu regretata  Mariana Ionescu și am mulți alți prieteni din această zonă de la curbura Carpaților.

Autorul Marin Ifrim  a meritat aplauzele celor care l-au întâmpinat cu interes și afecțiune, la această nouă carte a sa.

Corneliu Vasile

Număr de vizualizări :946


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro