Lansare de carte, „Dacă treci Podul Soweto” de Monica Săvulescu Voudouri, la Librăria Diverta Hubertus Cluj

oct. 22nd, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 30 octombrie 2015, ora 12.00, la Librăria Diverta Hubertus Cluj ( B-dul 21 Decembrie 1989 nr.22), va fi lansat volumul ”Dacă treci Podul Soweto” al doamnei Monica Săvulescu Voudouri, apărut în primăvara acestui an la Editura Tracus Arte. Prezintă: Irina Petraș și Constantin Cubleșan.

Monica Săvulescu Voudouri este scriitor şi sociolog care a plecat din România în 1985 şi care a trăit în Olanda până în 2007, iar acum locuieşte în Grecia. Pe lângă proză ea mai scrie şi eseu, poezie, studii în sociologia migraţiei.

Autoarea este cunoscută în alte ţări precum Olanda, Grecia, Anglia, Peru etc. Câteva titluri din opera sa sunt „Fetele Nikas în lumina zilei, mare şi albă” (2010), tradusă în portugheză unde este bestseller și în greacă, „România din afara României: „Avem!””(2012) şi „Vă scriu din Atena, în anii crizei”(2014).

”Dacă treci Podul Soweto”, un roman scris la persoana întâi, un roman al istoriilor personale și al unor întâlniri care schimbă destine.
Mama și fiica, fiecare prinse în propria viață, cu reușite, cu dezamăgiri, cu frici născute din dragostea pentru cei apropiați.

Cartea pornește de la experiența exilului olandez (1985-2007), pe care Monica Săvulescu Voudouri nu o inclusese în celelalte volume publicate la Editura Tracus Arte: Fetele Nikas, în lumina zilei, mare și albă(2010), România din afara României: „Avem!” (2012) și Vă scriu din Atena, în anii crizei (2014).

”Dacă treci Podul Soweto” este o carte exemplară despre instabilitate, căreia, de la Odiseea încoace, i s-a spus călătorie.


Număr de vizualizări :1166


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro