Fundaţia Calea Victoriei lansează proiectul „Omul Pernă”

oct. 27th, 2015 | By | Category: Postcard

În luna octombrie Fundaţia Calea Victoriei lansează proiectul „Omul pernă”, o platforma culturală compusă dintr-un spectacol de teatru şi un website de promovare a literaturii şi video-ului noir. Acest proiect beneficiază de finanţare ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti” 2015. Platforma culturală transmedia cuprinde spectacolul de teatru „Omul pernă”, de Martin McDonaugh, şi website-ul de promovare (www.omulperna.ro ) a literaturii originale noir şi a video-ului noir, cu tema „Bucureştiul ascuns”.

Platforma culturală va aduce, în luna noiembrie, premiera spectacolului „Omul pernă”, de Martin McDonaugh, în regia lui Eugen Gyemant, la Teatrul Act din Bucureşti. Spectacolul are în distribuţie patru dintre cei mai importanţi actori ai tinerei generaţii – Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc şi Dan Rădulescu.

Spectacolul este programat în 9, 10, 11, 12, 13 şi 14 noiembrie 2015. Primele trei reprezentaţii sunt cu intrare liberă (participare pe baza de rezervare la victoriei@omulperna.ro). Iar pentru următoarele trei reprezentaţii, costul unui bilet este 35 lei. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului Act.

Spectacolul „Omul pernă” începe cu imaginea puternică a pregătirii pentru o execuţie publică. Katurian (Ionuţ Grama) este un scriitor de povestiri de groază, anchetat pentru o serie de crime comise suspect de asemănător cu cele din povestirile sale. Însă adevăratul criminal se dovedeşte a fi, în acelaşi timp, artistul, pentru care arta este un fapt natural. Publicul este aşteptat la un spectacol deschis, puternic interactiv, care îşi propune să arate spectatorilor tineri că teatrul poate fi o experienţă la fel de vie şi de intensă precum filmul, animaţia sau jocurile video.

Pornind de la spectacol şi de la întrebările pe care acesta le va ridica, site-ul www.omulperna.ro îşi propune să devină un hub al pasionaţilor de cultură noir. Site-ul va provoca publicul larg să înscrie pe el conţinut noir (povestiri, poezii, scenarii, aplicaţii pentru telefon, jocuri de calculator) cu tema „Bucureştiul ascuns”. Site-ul are ca public ţintă toate categoriile de vârstă, atât cititori, cât şi potenţiali scriitori, pasionaţi de gaming, videodesign, iubitori de istorie veche şi recentă a Bucureştiului. Textele şi video-urile relevante înscrise pe site vor fi prezentate în cadrul evenimentului multimedia „Bucureştiul ascuns”. Data evenimentului urmează să fie anunţată pe site.

Regizor şi coproducător: Eugen Gyemant

Scenograf: Maria Nicola

Actori: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc şi Dan Rădulescu

Un proiect conceput de Roxana Crişan şi realizat cu sprijinul Alinei Neagu – resposabil PR

Număr de vizualizări :917


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro