Editura Adenium, la Târgul de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”

oct. 13th, 2015 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 18 octombrie 2015, este ziua evenimentelor Adenium la Târgul de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”. În perioada târgului, 14-18 octombrie 2015, vă invităm și la standul editurii din Sala Pașilor Pierduți de la Universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iași.

Programul evenimentelor Adenium de duminică, 18 octombrie 2015, este deschis de lansarea volumului „Infernala comedie”, versuri de Emil Brumaru, ilustrații de Felix Aftene, care va avea loc la ora 11:00. Volumul Infernala comedie, „un mănunchi de poeme pornolirice”, cum însuși autorul îl definește, reușește să detabuizeze cuvintele care, deși deseori aflate pe buzele sau în mintea noastră, cu greu și-au găsit locul în lirica românească. Alături de autor, la eveniment vor participa Bogdan Crețu, Antonio Patraș, George Bondor și Gabriel Cheșcu.

Începând cu ora 12:00, vă invităm să participați la lansarea numărului 198 (septembrie) al revistei de cultură contemporană „Timpul”. La eveniment vor participa: Daniel Șandru, George Bondor, Bogdan Crețu și Antonio Patraș.

George Bondor, redactor-șef revista „Timpul”: „Redefinită pe parcursul ultimului an, revista „Timpul” a devenit una dintre cele mai complexe reviste culturale din România. Paginile ei dovedesc un excelent echilibru între prezentarea actualității culturale și reflecția liberă de falsul imperativ al noutății. În definitiv, acesta ar trebui să fie scopul asumat de revistele culturale: să surprindă acea actualitate care are șanse să reziste probei timpului. În noua formulă a „Timpului”, observația obiectivă și reflecția critică se întâlnesc în cel mai firesc și mai fericit mod cu putință. Scrisă într-un ritm alert, dar cu idee și argumente, „Timpul” se impune printr-o diversitate care, deloc întâmplător, este perfect unitară. Își găsesc loc evenimentele culturale și analizele politice, literatura și critica literară, cronica de film și cea de teatru, filosofia și reflecția economică, istoria și cronica de arte vizuale”.

Programul evenimentelor Adenium la Târgul de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg” se încheie duminică, 18 octombrie 2015, cu lansarea volumului „Je suis Charlie? Regândirea libertății în Europa multiculturală”, coordonat de Sorin Bocancea. Evenimentul va începe la ora 13:00 și îi va avea ca invitați pe Sorin Bocancea, Bogdan Ștefanachi, Lucian Dîrdală și Daniel Șandru.

Atentatul asupra redacției Charlie Hebdo a generat la nivel global problematizări, dispute, analize desfășurate pe mai multe planuri. Fie că au fost plasate în aria libertății de exprimare (cu păreri împărțite referitoare la relația cauză-efect), a aspectelor legate de integrare și diversitate (cu toate dilemele legate de libertate și ordine) ori înscrise în modelul explicativ al conflictului dintre civilizații, opiniile prezentate în „Je suis Charlie?” îndeplinesc una dintre cele mai importante cerințe ale unui asemenea studiu sociopolitic: o argumentare solidă și pertinentă.

În perioada târgului, 14-18 octombrie 2015, vă invităm și la standul Adenium din Sala Pașilor Pierduți de la Universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iași.

Număr de vizualizări :982


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro