Despre „Izvoarele istoriei”, la Clubul de lectură Fanbook

oct. 23rd, 2015 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ora 11.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la prima ediție din cele cinci programate până în luna februarie, atelierul și discuțiile vor porni de la cartea ”Scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara. De la ora 12.00 copiii vor afla de la Alexandru Vulpe, directorul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, cum se poate reface, din sursele și izvoarele pe care le cercetează specialiștii. istoria unor vremuri îndepărtate.

După debutul cu invitați precum Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihailescu, Oana Pelea și Marius Manole, clubul de lectură Fanbook le propune copiilor si adolescenților întâlniri cu istorici și arheologi, în București, Brasov, Cluj și Sibiu. Asociația CSR Mindset, editura Humanitas și La Fântâna, împreună cu copiii care au participat la evenimentele anterioare ale clubul organizează, începând din această toamnă, Fanbook Izvoarele istoriei.

Daria Anghel, 14 ani, Scoala I.G. Duca, București: „Fanbook, club de lectură cu întâlniri lunare, s-a format nu doar pentru că ne place să citim – fiecare ar fi putut citi foarte bine și singur- ci și pentru că am simțit nevoia să discutăm ce citim cu alții de vârsta noastră și cu oameni de cultură.

Sfârșitul toamnei vine la Fanbook cu tema Izvoare Istoriei. Vrem să dezbatem istoria pentru că avem nevoie să o înțelegem înainte de a o învăţa foarte bine și pentru a crede în viitorul României.

In București ne vedem sâmbătă 24 octombrie, ora 11:00 la frumoasa Librărie Humanitas de la Cișmigiu, cu invitatul special Alexandru Vulpe, istoric și arheolog, directorul Institutului de arheologie „Vasile Pârvan” (și coordonatorul manualului nostru de-a opta), pentru a vorbi despre “O scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara.

Îmi doresc foarte mult să spun lumii cât de super va fi (iar) la Fanbook. Promitem o plonjare cu capul înainte direct în izvoarele istoriei cum nu s-a mai văzut. Împreună cu oameni care sunt mai mult personaje decât oameni”.

Fanboook este un club de lectură care propune o formă alternativă de învățare și dezvoltare pentru copii, prin exprimare liberă, spirit critic și schimb de idei. Copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani sunt încurajați să citească o carte pe lună și apoi să o discute între ei și alături de personalități culturale. Fondurile obținute în cadrul Clubului vor fi donate pentru achiziția de cărți ce vor fi oferite gratuit copiilor aflați în forme de spitalizare prelungită în diverse instituții medicale din țară.

Fanbook “Izvoarele istoriei” este un modul iniţiat și susținut de către La Fântâna în cadrul Fanbook, proiect construit și dezvoltat de către CSR Mindset şi Editura Humanitas. Noul modul le dezvăluie copiilor istoria, prin cărţi ale unor autori precum Neagu Djuvara și Lucian Boia, prin întâlniri cu autorii, istorici și arheologi. Odată cu debutul seriei de cinci evenimente lunare sub tema “Izvoarele istoriei”, Fanbook marchează şi extinderea programului în ţară, Braşov, Cluj şi Sibiu alăturându-se capitalei în suita de întâlniri ale clubului.

Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă. Copiii și părinții se pot înscrie si afla mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele evenimentelor la adresa www.csrmindset.ro/fanbook.

24 Octombrie 2015-  „O scurta istorie ilustrata a romanilor”, Neagu Djuvara

14 Noiembrie 2015- „Trecute vieti de doamne si domnite”, Constantin Gane

12 Decembrie 2015- „Din viata familiei Ion C. Bratianu”, Sabina Cantacuzino

16 Ianuarie 2016 Parteneriat cu Institul de Investigare a Crimelor Comunismului

13 Februarie 2016 „De ce e Romania altfel”, Lucian Boia

Număr de vizualizări :1047


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro