Despre ”Casele arhitecţilor din Bucureşti”, la Palatul Suțu

oct. 6th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 octombrie 2015, ora 19:00, la Palatul Suţu, va avea loc conferința ” Casele arhitecţilor din Bucureşti”. Conferinta va fi susţinută de Oana Marinache, istoric de artă licenţiat al Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi și într-un program P.O.S.D.R.U. R.E.A.D. al Academiei Române.

Proiectul de digitizare „Arhiva de arhitectură” inițiat în 2013 și continuat intens în 2014-2015 de echipa pluridisciplinară a Asociației Istoria Artei a scos la lumină prin cercetarea în arhive nenumărate documente legate de istoria arhitecturii, ingineriei și a clădirilor bucureștene.

Anul acesta, Muzeul Municipiului București- Palatul Suțu oferă o nouă perspectivă asupra istoriei Bucureștiului, cea a caselor construite și locuite de arhitecți. Până în prezent s-au identificat pe teren peste 60 de locuințe existente, care vor fi  prezentate în cadrul conferinței și într-o broșură tipărită cu cinci trasee pietonale, a cărei lansare va avea loc joi, 8 octombrie 2015, la Palatul Suțu.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro