Cvartetul Schumann din Germania, la ”Da Capo Arcub Chamber Music Series”

oct. 30th, 2015 | By | Category: Eveniment

Marți, 17 noiembrie 2015, de la ora 19:30, în Sala Mare din ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București (strada Lipscani nr. 84-90), ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vă invită la o nouă promenadă muzicală din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. Într-un cadru elegant și rafinat, vă veți delecta cu lucrări de Joseph Haydn, Leoš Janáček și Antonín Dvořák, în interpretarea Cvartetului Schumann din Germania, format din Erik Schumann  (vioară), Ken Schumann (vioară), Mark Schumann (violoncel) și Liisa Randalu (violă).

PROGRAM:

Joseph Haydn – Cvartet de coarde în Re Major, op. 76/5

Leoš Janáček – Cvartet de coarde nr. 1 „Sonata Kreutzer”

–-

Antonín Dvořák – Cvartet de coarde în Fa Major, op. 94, „American”

Fondat în 2007, Cvartetul Schumann îndeplinește visul a trei frați entuziaști – Erik, Ken și Mark Schumann – care au copilărit în regiunea Rhineland din vestul Germaniei și au studiat vioara și violoncelul. Cu o abordare proaspătă, cvartetul a căpătat rapid notorietate în spațiul german, iar în 2012 li s-a alăturat violista Liisa Randalu, originară din Estonia. Dincolo de aprecierile criticilor de specialitate, tinerii muzicieni aspiră la o legătură sinceră cu auditoriul: „O compoziție muzicală se desăvârșește pe scenă. Doar acolo ea devine autentică. Nici noi nu știm ce se va întâmpla și orice tentație de a imita dispare. Aproape instinctiv devii onest cu tine însuți și poți avea o legătură reală cu publicul, comunicând prin muzică”, au declarat aceștia.

Cvartetul Schumann a susținut concerte în țări precum Germania, Japonia, Canada, Austria și Italia. Printre artiștii alături de care grupul a cucerit audiența se numără Henri Sigfridsson, Ramón Ortega Quero, David Orlowsky, Nicolas Altstaedt şi Nils Mönkemeyer. Până la finalul anului 2016, cei patru instrumentiști vor concerta la castelul Esterházy din Eisenstadt (Germania), Tonhalle din Zürich (Elveția), Musikverein din Viena (Austria) și Wigmore Hall din Londra (Anglia).

Bilete în rețeaua Eventim și pe www.eventim.ro (categ I – 50 lei, categ II – 30 lei).

Detalii pe www.arcub.ro.

Urmăriţi-ne pe Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

Aplicația ARCUB pentru mobil, disponibilă în iOS şi Android, te ține la curent cu toate evenimentele organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului Festival Internaţional de Jazz din Capitală – Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică – Bucharest Music Film Festival, al Festivalului Internațional al Luminii –  Spotlight on Bucharest.

Parteneri media: TV CITY, RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Muzical, Cărturești, mediaTRUST.

Parteneri media online: orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, psnews.ro, iconcert.ro.

Număr de vizualizări :587


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro