Conferința ”Ce ne spun dosarele Securităţii despre sistemul de supraveghere înainte de 1989″

oct. 13th, 2015 | By | Category: Eveniment

Joi, 15 octombrie 2015, la Cinema Muzeul Ţăranului Român, începând cu ora 18:00, va avea loc cea de-a treia conferinţă în cadrul Bucharest Art Week 2015. Conferinţa va dezvolta tema dosarelor securităţii, „Ce ne spun dosarele Securităţii despre sistemul de supraveghere înainte de 1989”. Invitați: Germina Nagâţ, Andrei Ursu, Andrei Muraru şi Andrei Oişteanu (moderator).

Germina Nagat

Este doctor în filosofie, Germina Nagat este autoarea mai multor traduceri din operele filosofilor contemporani John Dewey, Thomas Nagel și Leszek Kolakowski, precum și a numeroase studii, articole și interviuri, apărute în publicații românești și străine, având că subiect deconspirarea acțiunilor de poliție politică, întreprinse de aparatul represiv comunist.în 2006, a făcut parte, că expert, din Comisia Prezidențială pentru Analiză Dictaturii Comuniste din România. Din anul 2001 conduce Direcția Investigații a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Andrei Ursu

Este activist politic şi fondatorul fundaţiei Gheorghe Ursu: gh-ursu.ong.ro/

Andrei Muraru

Este doctor al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Istorie, specializarea Istorie. A participat la numeroase conferinţe, cum ar fi conferinţa internaţională de la Budapesta – ‘Nationalist Responses to Economic and Political Crises’, cu lucrarea ‘Punishment in Letters. The Matter of Sanctioning the Communist Criminals in the Romanian Historiography after 1989’.

Andrei Oişteanu

Este membru fondator și cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Române și membru în Consiliul științific al Institutului. Este de asemenea profesor asociat la Centrul de Studii Ebraice, Universitatea din București, fiind membru în Consiliul științific al Centrului.

Evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/151602518522443 .

Adresă: Cinema Muzeul Ţăranului: Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 3, studioul Horia Bernea.

Număr de vizualizări :608


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro